BIST 10.694
DOLAR 32,22
EURO 34,93
ALTIN 2.427,78
HABER /  GÜNCEL

Kosova'da milli şair coşkusu

Her yıl farklı şehirlerde düzenlenen Uluslararası Türkçe Şiir Şöleni, için bu yıl Mehmet Akif Ersoy'un memleketinde yapıldı

Abone ol

Mehmet Akif Ersoy'un anısına 9'uncusu Kosova'da yapılan "Uluslararası Türkçe Şiir Şöleni"ne katılan şairlerimiz, Mehmet Akif Ersoy'un babasının doğum yeri olan İpek belediyesine bağlı Suşitsa'yı ve  milli şairimizin adını taşıyan İlkokulu ziyaret ettiler.

Şölene Başkanlık eden Mehmet Yavuz'un, Mehmet Akif Ersoy'un memleketi bizimde yurdumuzdur sözlerine, Belediye Başkanı Arif Bütüç, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kurumlarıyla Kosova'ya her zaman sunduğu güçlü destek için teşekkür ederiz' diye cevap verdi. 

ETKİNLİK HER YIL FARKLI BİR KENTTE YAPILIYOR

Şiir şöleninin ikinci durağı Kosova'nın tek Türk belediyesi Mamuşa'da Mehmet Akif Ersoy ve Yahya Kemal Beyatlı şiir fasıllarıyla devam etti. Şölene katılan ve "milli şairimizin memleketini ziyaret etmekten son derece mutlu olduklarını"söyleyen şairler katılım belgesi verildi.

Programda, "Osmanlı Döneminde Balkanlarda Türk Edebiyatı" ve "Kosova'da Çağdaş Türk Şiiri", Mehmet Akif Ersoy, Yahya Kemal Beyatlı, Suzi Çelebi ve Priştineli Mesihi üzerinde atölye çalışmaları yapıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin Kosova'da düzenlediği Tükçe Şiir Şöleni yarın sona erecek. Etkinlik daha önce de Bursa, Konya, Almatı, Aşkabat, Girne, Strazburg, Kırım, Üsküp ve Bakü gibi kentlerde yapılmıştı.