BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

NATO'dan anlamsız başsağlığı

Afganistan sınırındaki Pakistan askeri noktasına saldırı düzenleyen NATO, ölen askerlerin ailelerinden başsağlığı diledi.

Abone ol

Afganistan'da görev yapan NATO helikopterleri, Pakistan'ın kuzeybatısına girerek sınırda bir askeri noktayı vurdu. Yapılan saldırıda 25 Pakistanlı asker öldü 14 askerde yaralandı. 

Afganistan'daki NATO Komutanı General John R. Allen, saldırıda hayatlarını kaybeden ve yaralanan Pakistanlı askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

PAKİSTAN CEVABINI VERECEK

Kabilelerin kontrolündeki Mohmand bölgesinde meydana gelen saldırıda üst düzey bir Pakistanlı askeri yetkili, saldırıda öldürülen ve yaralanan askerleri hastanelere taşımaya çalıştıklarını açıkladı.

İsminin gizli kalması şartıyla konuşan Pakistanlı askeri yetkili, "Herhangi bir neden belirtmeden uykuda olan askerlerimize saldırarak öldüren NATO güçlerine ciddi bir cevap verilecektir" dedi.

NATO, sınır bölgesinde bir çatışma yaşandığından haberdar olduklarını ve konuyu araştırdıklarını açıkladı. Saldırı sonrası Pakistan, NATO'ya lojistik destek sağlayan ikmal konvoylarının topraklarından geçmesini durdurduğunu belirtti.