BIST 10.056
DOLAR 32,30
EURO 34,85
ALTIN 2.423,78
HABER /  DÜNYA

Köşk’ten Alevi temsilcilerine davet

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Muharrem Ayı münasebetiyle verilecek yemeğe katılacak olan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Eskiş...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Muharrem Ayı münasebetiyle verilecek yemeğe katılacak olan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Eskişehir Başkanı İrfan Çetinkaya, Alevilerin sorunlarını ve isteklerini anlatan bir dosyayı Cumhurbaşkanına vereceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 11 Kasım’da Türkiye genelindeki Alevi dernek ve vakıflarının temsilcilerini Muharrem ayı iftarında buluşturacak. Çankaya Köşkü’ndeki iftara; Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, Anadolu Hacı Bektaşi Veli Vakfı Genel Başkanı Selahattin Özel, Eskişehir Hacı Bektaşi Veli Başkanı İrfan Çetinkaya ve Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu gibi Alevi camiasının ileri gelenlerinden oluşan 8 kişi katılacak. İftar sofrasında Eskişehir’den gidecek bir dedenin sofra Gülbeng’i okuyacağı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı, köşkteki iftar yemeğinin ardından konuklarıyla baş başa bir görüşme yaparak Alevilerin sorunları, sıkıntıları, çözüm yollarını ele alınacak. Gül ayrıca, ‘Hoşgörü ve Barış Süreci’ hakkında Alevi temsilcilerinin görüşlerini dinleyecek.
Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Gül tarafından böyle bir davetin yapılmasının kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Hükümetin Alevilere yönelik çalışmalarının sürmesini isteyen Çetinkaya, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Muharrem ayında Alevilerin temsilcileriyle devletimizin zirvesi olan Köşk’te bir iftar sofrasında bir araya gelmesi büyük önem taşıyor. Bu, devletimizin, hükümetimizin bizlere verdiği değerin bir göstergesidir. Köşk’teki bu davet, bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bu davete iştirak edeceğiz, bu tür organizasyonların de devam etmesini arzuluyoruz."
Cumhurbaşkanı Gül’e sorunlar, öneriler ve çözüm yolları konusunda kendi fikirlerinin bulunduğu bir dosyayı vereceklerini de ifade eden Çetinkaya, "Devletin en üst zirvesi olan Cumhurbaşkanımızın bizlere değer vererek köşkünde kabul etmesi büyük anlam taşıyor. Cumhurbaşkanı Gül’e bir dosya ile gideceğim. Bu dosyayı kendisine hem sözlü hem de yazılı olarak ileteceğim. Bu iftarın ve görüşmenin olumlu geçeceğine inanıyorum. Bu bize verilen değerin bir göstergesidir" şeklinde konuştu.
Bu arada Alevi dernek ve vakıf temsilcileri ile Diyanet İşleri Başkanlığının da iftar yemeğinde bir araya geleceği öğrenildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, 13 Kasım’da Ankara Hacı Bayramı Veli Camii’nde Muharrem ayı münasebetiyle iftar yemeği verecek. Diyanetin bu yemeğine Alevi dernek ve vakıf temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılacağı belirtildi.
(İHA)