BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.423,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Alaşehir'deki hastane sevk merkezi mi?

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde kapasite sorunu yaşandığı gerekçesiyle yeni bir binaya taşınan Alaşehir Devlet Hastanesi’ne başvuran hastaların şikayetlerini Meclis’e taşıdı.

Abone ol

Milletvekili Öz, yeni binasında daha iyi hizmet vereceği savunulan hastanenin, birçok hasta tarafından yeterli sağlık hizmeti veremediği yönünde eleştirildiğini belirtti. Hastanenin eksiklerinin giderilmesi yönündeki hasta taleplerini Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na iletti. CHP’li Sakine Öz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan, hastanenin bir tedavi alanından çok “sevk merkezi” olarak işlediğine dair iddialar hakkında inceleme başlatmasını talep etti.

Sakine Öz, “hastalardan, birçok birimde doktor ya da hemşire eksiği olduğu, hastanenin bir tür sevk birimi gibi işlediği yönünde eleştiriler alıyorum. Sorunlara dair iddiaların bir an önce çözüme kavuşmasını diliyorum. Doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımız bizim için çok değerli… Onların emeğini ve yorucu mesailerini hafifletecek derecede yeterli sağlık kadrosunun ve tedavi cihazlarının bulunmasını istiyoruz. Hem hastalarımızın hem de doktorlarımızın ve sağlık personelinin rahat edeceği bir düzeni Alaşehirimiz fazlasıyla hakediyor… Bu çalışma da hükümete düşmektedir. Sağlık Bakanı, Alaşehir’in sağlık sorunlarının çözümü adına yönelttiğim talepleri dikkate almalıdır” dedi.

Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün soru önergesinin içeriği ve hastaneyle ilgili verdiği bilgiler şöyle:

“Hastane Sevk Birimi Gibi Çalışıyor”

“Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde, mevcut binası ve ekipmanının beklenen kalitede hizmet vermeye uygun olmadığı gerekçesiyle, Manisa ili Alaşehir Devlet Hastanesi’ne yeni bir hastane binası inşa edilmiştir. Hizmete açılan yeni binada tedavi görmek isteyen hasta ve hasta yakınlarının tarafıma verdiği bilgi ve iddialara göre; hastanede birçok hastalığın tedavisine dönük hizmetlerin karşılanmasında sorunlar yaşanmakta ve doktor ya da ilgili uzmanlık bölümü olmadığı gerekçesiyle hastalar sık sık farklı hastanelere sevk edilmektedir. Hasta ve hasta yakınları, hastanenin doktor yetersizliği ya da uzman bölüm olmadığı gerekçesiyle sevk edilmelerinden yakınmaktadır.

“Hastanenin İnternet Erişimi Sorunlu”

Hastane binasına ait temel teknik bilgiler ve görseller, hastanenin resmi internet sitesinde yer almakla birlikte, hastanenin birimleri, tedavi kabul edilen bölümleri ve istatistikleri gösteren “link”ler çalışmamaktadır.

Bakanlıktan Alaşehir Devlet Hastanesi binasında kaç adet yeni birim açıldığını sorarak, hizmet vermeyen sağlık birimlerinin listesini ve eksik sağlık cihazlarını listelemesini istedim. Eski binada ve yeni binada hizmet vermeyen birimlerin listesini Bakanlıktan istedim. Bakalım, yeni binada yapılan çalışmalar neler?”

Yeni Binada Hizmet Neden Aksıyor?

Sakine Öz, “Bu bina sadece kapasitesini mi büyüttü, yoksa yeni birimler ve cihazlara kavuştuysa, hizmetteki aksamaların gerçek nedenleri neler? Hastanenin bozuk/atıl durumdaki tedavi cihazlarını bilmek istiyorum. Acaba, bu cihazlar yüzünden mi hastanedeki “sevk” kararları arttı? Hastanenin doktor, hemşire ya da sağlık görevlisi açığı var mıdır? Bakan Müezzinoğlu’ndan talep ettiğim diğer bilgi ise; yeni binada, başvuran hastalardan başka bir hastaneye sevk edilenlerin sayısıdır.” biçiminde konuştu.

CHP’li Sakine Öz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan, hastanenin bir tedavi alanından çok “sevk merkezi” olarak işlediğine dair iddialar hakkında inceleme başlatılmasını talep etti.