BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Köşkte ilk cuma namazı

Başbakan Erdoğan haftalık görüşmesinden sonra Köşk'ten çıkmadı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, haftalık olağan görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül ile Çankaya Köşkü yerleşkesinde yer alan Muhafız Alayı Camii'nde cuma namazı kıldı.

Haftalık olağan görüşmeden sonra Köşk'ten ayrılmayan Erdoğan, Gül ile birlikte Muhafız Alayı'ndaki camiye giderek askerlerle birlikte cuma namazı kıldı.

Gül ve Erdoğan arasındaki haftalık olağan görüşme 11.40'ta başladı ve 1 saat 20 dakika sürdü. Gül ve Erdoğan görüşme sonrasında Çankaya Köşkü yerleşkesi içinde yer alan ve minaresi süngüyü andıran Muhafız Alayı Camii'ne gitti.

Gül'ün makam aracıyla camiye giden Gül ve Erdoğan'ı, imam Oğuzhan Atmaca kapıda karşıladı. Askerler, Gül ve Erdoğan'a camiye girerken ve çıkarken selam durdu.

Milliyet'in de görüntülediği namaz sonrası çıkışta camiden ilk önce ayrılan Erdoğan, Gül'ün makam aracının sol kapısına yöneldi. Bu esnada Gül de camiden çıkarak makam aracına bindi. Araca binmeden önce hem Erdoğan hem de Gül askerlerle tokalaştı.

İmam heyecanlandı
Gül, Muhafız Alayı Camii'nde ilk namazını 7 Eylül'de kılmıştı. Cami imamı Atmaca'nın çevresine, "Çok heyecanlandım. Cumhurbaşkanımız ile Başbakan birlikte namaz kıldılar" dediği öğrenildi.