BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Köşeye sıkışan PKK yine saldıracak

Ard arda yapılan girişimlerle iyice köşeye sıkışan PKK terör örgütü karanlık bir planı devreye soktu.

Abone ol

Ard arda yapılan girişimlerle iyice köşeye sıkışan PKK terör örgütü karanlık bir planı devreye soktu.

Açılım ve anayasa değişikliğiyle demokratik bir Türkiye için adımlar atıldığı bir dönemde karakol basarak, provokatif eylemler yaparak süreci baltalamak isteyen PKK'dan yeni tehdit geldi. Terör örgütü termik santrallere saldırı yapacağını internet sitesi aracılığıyla duyurdu.

TERMİK SANTRALLERE SALDIRACAKLAR

Özellikle terörle mücadele bölgede kurulan barajlarla PKK'nın geçiş koridorlarının kapatılması planlanırken, terör örgütü bu projeyi engellemek için harekete geçeceğini açıkladı. PKK'nın askeri kanadı olan HPG tarafından bir yazılı açıklama yapılarak, "Şirketleri, çalışanları uyarıyoruz. Buralarda yaşanacak herhangi bir olayın sorumlusu biz değiliz'' denildi. Yapılan açıklamada Şırnak'ın Cudi alanında yapımı başlanan termik santral ve çeşitli amaçla kurulan şantiyeler teröristlerin bulunduğu alanların sistematik olarak denetim altına almak istendiğini öne sürüldü.

Özelikle karakol baskınları istihbaratı gelmesine rağmen bu konuda yeterli önlem almamakla suçlanan TSK'nın terör örgütünün bu yeni tehdidiyle ilgili nasıl bir önlem alacağı merak ediliyor.

Medyagundem