BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'ı çileden çıkaran kaset

Baykal'ın seks kasedi iddiası ortalığı karıştırdı. İnternete düşen görüntülerle ilgili Başsavcı soruşturma başlattı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Baykal'a ait olduğu iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayımlanan görüntülerle ilgili olarak soruşturma başlattı.

VİDEO YAYINLANDIKTAN KISA SÜRE SONRA KALDIRILDI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen seks kasedi görüntüleri dün gece bir gazetenin internet sitesinde yayınlandı. Şok haber ve video kısa süre sonra yayından kaldırıldı.

O BAYAN KİM?

Video bu süre içinde bazı internet sitelerinde yayınlandı. Görüntülerdeki kişinin Deniz Baykal ve yanındaki bayanın da CHP milletvekili N.B. olduğu ileri sürülüyor..

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayımlanan görüntülerle ilgili olarak soruşturma başlattı.

ERİŞİM ENGELLENSİN TALEBİ

Baykal'ın avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, sorumluların cezalandırılmasını ve söz konusu görüntülere erişimin engellenmesini talep etti.

HANGİ SUÇLAR İŞLENDİ?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

Videoyu yayınlayan
siteye erişim yasağı 

Olay görüntülerin yer aldığı videoyu yayına koyan metakafe.com sitesine yasak geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, savcılığın talebi doğrultusunda söz konusu siteye Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) erişim yasağı getirdi. Kullanıcılar siteye girdiklerinde TİB'in uyarısıyla karşılaşıyorlar.

Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk tarafından yürütülecek soruşturma, TCK'nın 134. maddesinde düzenlenen “özel hayatın gizliliğini ihlal”, TCK'nın 135. maddesinde yer verilen “kişisel verilerin kaydedilmesi” ve TCK'nın 125/1. ve 2. maddelerinde düzenlenen “hakaret” suçları kapsamında gerçekleştirilecek.

SAVCIDAN TİB'E TALİMAT

Savcı Yücetürk, soruşturma çerçevesinde ilk olarak CHP Genel Başkanı Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülere erişimin engellenmesine karar vererek, bunun uygulanması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) talimat verdi.

SEVİGEN: ADİ BİR KOMPLO

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a olduğu iddia edilen kaset görüntüleri partide şok etkisi yarattı. CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da, "Yorum yapmak istemiyorum. Belden aşağıya çirkin siyaset anlayışı kabul edilemez" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de, "Adi bir komplo. En adi bir komplo. Böyle ahlaksızlık, şerefsizlik olur mu? Başbakan için de neler söylüyorlar" diyerek tepkisini dile getirdi.