BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

80'lik dedenin mutluluk formülü!

80 yaşındaki Mustafa dedenin yaşama sanatı!

Abone ol

Uşak’ın Eşme İlçesi Yeleğen kasabasında yaşayan 80 yaşındaki Mustafa Özen 16 yaşından beri kaval, zurna, dilli düdük ve baston imal ederek geçimini sağlıyor.

TİCARETE SOYUNDU
Küçük yaşlardan itibaren çobanlık yaptığını ve o dönemlerde kırlarda hayvan otlatırken boş vaktini önce kaval daha sonrada zurna ve baston yaparak geçirdiğini anlatan 80 yaşındaki Mustafa dede, bu yeteneğini daha sonra ticarete dönüştürdüğünü ifade etti. İlk zamanlarda yaptığı müzik aletlerini arkadaşlarına hediye ettiğini daha sonra çevreden gelen siparişler üzerine işi devam ettirdiğini belirten Mustafa dede, yaptığı işin çok zor ve el emeğine dayandığını kaydetti.

HAYATA BAĞLIYOR..
Müzik aletlerini ceviz, alıç, akçaağaç, şimşir ve armut ağaçlarından yapıldığını belirten Mustafa Özen, “Müzik aletlerini yaparken herhangi bir elektrikli alet kullanmıyorum. Bu iş tamamen el emeğine dayanıyor. Bir zurna yapmak için ağacını bulduğum takdirde 1 gün içerisinde tamamlıyorum. Hayata bu kadar bağlı olmamı bu sanata borçluyum. Yaptığım müzik aletlerinin doğru ve güzel ses çıkarıp çıkarmadığını, yanıma gelen müzisyen arkadaşlar test ederler ve ihtiyaçlarına göre müzik aleti satın alırlar”dedi