BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MEDYA

Köşe yazarından 'sigara başlayın' önerisi

Taraf'ta Sivilay Abla müstear ismiyle çıkan köşede ofis çalışanlarına ironik bir şekilde sigara içme tavsiyesinde bulunuldu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Taraf Gazetesi'nde Sivilay Abla takma ismiyle çıkan köşede işyerinde çalışanlar için 'duman kardeşliği' önerildi.

İşte Sivilay Abla'ya gelen soru ve ironik yanıtı:

Soru: Sevgili Sivilay Abla, çalıştığım şirkette erkekler arasında büyük bir dayanışma var. Biz kadınların sürekli hakkı yeniyor. Erkeklerin kadınlara yaptığı bu ayrımcılık nasıl bitecek? (Pervin Ceylan)

Cevap: Sevgili Pervin, iş yerlerinde sıkça yaşanan bu ayrımın nedeni zannedildiği gibi erkek egemen toplum olmaktan kaynaklanmamaktadır. Erkekler arasında çok özel bir ilişki vardır: Pisuvar Arkadaşlığı.

Pisuvar kadınların giremediği bir alandır. Pisuvar karşısında genel müdür de, CEO’da uzman yardımcısı da birdir. Üstünlük makamın büyüklüğüyle değil, başka insani büyüklüklerledir. Pisuvar’da patronla yan yana düşen eleman, terfi etmeye herkesten daha yakındır.

Sigara yasağı kadınlara bir fırsat doğurdu. Sigara içmek için plaza önlerinde, balkonlarda biraraya gelenler arasında duman arkadaşlığı başladı. Ortam açısından düşünüldüğünde duman arkadaşlığının pisuvar arkadaşlığından daha avantajlı olduğunu söylemeye bilmem gerek var mı?