BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.399,11
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Korsanda da bir numara oldu!

Gişedeki başarısını korsan CD'lerde de gösteren Eyvah Eyvah 2'de Ata Demirer'in çabaları boşa çıktı

Abone ol

Tüm engelleme çabalarına rağmen filmin bugüne kadar yaklaşık 1 milyon korsan CD’si basıldı

Eyyvah Eyvah 2’, altı hafta önce gösterime girmesine rağmen izleyicinin ilgisinin eksilmediği filmlerin başında geliyor. Film, 650 bin kişi tarafından daha izlenirse tüm zamanların en çok izlenen filmi ‘Recep İvedik 2’nin rekorunu kıracak.

‘Hüseyin Badem’ ile ‘Müjgan’ın kavuşmasını hikâye edinen ‘Eyyvah Eyvah 2’nin ‘Recep İvedik 2’yi gişede geçip geçmeyeceği önümüzdeki haftalarda belli olacak. Ne var ki ‘Hüseyin Badem’in maceraları, ‘Recep İvedik’in maceralarını korsan satışlarda şimdiden geçmiş durumda. ‘Eyyvah Eyvah’ın korsan CD’leri filmin gösterime girmesinden birkaç gün sonra satışa çıktı

. Filmin yapımcısı Necati Akpınar, korsan satışa engel olmak için büyük bir çaba harcadı. Gerek Emniyet Müdürlüğü’yle gerek ilçe belediyeleriyle gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Müdürlüğü’yle ortak çalışmalar yaparak korsan CD’lerin satışına engel olmaya çalıştı. Buna rağmen Ata Demirer’in senaryosunu yazdığı ve başrolünde yer aldığı ‘Eyyvah Eyvah 2’, tüm zamanların en çok korsan CD’si basılan filmi olma unvanını ele geçirdi. Daha önce bu unvan ‘Recep İvedik 2’ ve ‘Recep İvedik 3’e aitti. Filmin bugüne kadar 1 milyon korsan CD’si basıldı. Necati Akpınar’a göre ‘Eyyvah Eyvah 2’nin korsan CD’lerinin filmin gösteriminden birkaç gün sonra satışa çıkması tüm zamanların en çok izlenen filmi olmasını engelledi.