BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL

Korkunun böylesi! Abdullah Ağar'ın olay Afrin paylaşımı

AFRİN harekatının ikinci gününden bomba görüntüyü Abdullah Ağar paylaştı. Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, Afrin’e yaklaşık 700 kilometre uzaklıkta bulunan, PKK kontrolündeki bir karakoldaki dikkat çekici detayı 'korkunun böylesi diyerek' twitterdan attı. Bakın görüntüde ne var;

Abone ol

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı adım adım zafere doğru ilerlerken, güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, terör örgütü PKK’nın korkusunu Twitter hesabında gösterdi.

Ağar’ın paylaşımına göre, bölgeye yaklaşık 700 kilometre bulunan ve PKK’nın kontrol ettiği bir karakola beyaz bayrak çekildi. Abdullah Ağar'ın twitterdan attığı mesaj ve işte 'korkunun fotoğrafı'; 

Abdullah Ağar harekat nasıl gidiyor, TSK nereleri aldı sorularını da yanıtladı. İşte Abdullah Ağar'ın verdiği bilgiler;

İLK TEMASTAN SONRA TUTUNAMIYORLAR : Harekat dişli geçiyor. Kimi yerlerde harekat gelişirken kimi yerlerde çatışmalar yaşanıyor. Harekatın geliştiğini görüyoruz ki bu çok iyiye işaret. Terör örgütü belli alanlarda direnmeye çalışıyor, ilk temastan sonra tutunamıyor, geriye doğru çekiliyorlar. Bu harekatın ruhuyla ilgili önemli bir parametre.

NE KADAR İLERLEME SAĞLANDI? : Farklı telaffuzlarda 5 kilometre de deniyor daha fazla da deniyor. Saha çok dinamik. Kendi dinamizmi içinde en az zaiyatı verme, şehit vermeme refleksi, yüksek ateş gücü, ateşle harekete dayalı mücadele konseptine dayalı bir plan belirlenmiş durumda.

ŞEHİT OLMASIN DİYE...: Adım adım, gıdım gıdım santim santim toprağı ele geçirerek ilerliyor. İhtiyalı şekilde. Temel saik 'Mehmetçiğin bir damla kanı bile bizim için her şeyden değerlidir'.

ÖLÜLERİNİ SAKLIYORLAR : Terör örgütü kayıplarını açıklamayacak. Sahadan gelen bilgilere göre ölülerin gizlenmesi için talimatlar aldıkları belirtiliyor.

72 UÇAKLA DALIYORSUNUZ VE... : Hava Kuvvetleri'nin dünkü operasyonunun çok üstün bir maharet olduğunu düşünüyorum. Alt katmanda, alçak irtifada MANPAD tehdidi, güdümlü uçaksavar tehdidi var. Orta irtifada rejimin elindeki silahlar var. Yüksek irtifada S300 ve S400ler var. Bu şekilde riskli, gri bir alanda dar bir zamanla aralığında 72 uçakla dalıyorsunuz. Böyle bir örnek dünya tarihinde yoktur. Bir de bu 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasındaki hassasiyetlerle yapılıyor. Gayret atılımlarıyla büyüterek böyle bir vuruş kabiliyetine kavuşuyorsunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri yıldızlaşan bir harekata imza attı. Hava Kuvvetleri birinci günün yıldızıydı. Dünyada bir örneği yok. Böyle bir akın yok.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ : Bundan sonra harekatın hızına, derinliğine general kış ve general doğa damgasını vuracak. Mücadeledeki temel parametreleri tüneller, menfezler, dehlizler, mazgallar ve barbakanlar, engel kuşakları, patlayıcı kuşakları, EYP'ler temel parametreleri oluşturacak.

TERÖR ÖRGÜTÜ ŞAŞKIN : İlk gün uçaklar vurunca terör örgütü mevzilerinden çok sayıda terörist bırakıp kaçtı. Terör örgütünün de kaçışları önlemeye çalıştığı belirtiliyor. Bununla beraber siviller, bölge ahalisini canlı kalkan olarak kullanmaya çalışıyorlar. Ama kendi yakınlarını ve ailelerini kuşatma altındaki bölgeden çıkartmaya çalışıyorlar.

Afrin son durum haberleri-Afrin alındı mı PKK-PYD kaçıyor

Afrin nerede haritası -Önemli Afrin gerçekleri TSK kaç günde alır?