BIST 10.557
DOLAR 32,16
EURO 35,14
ALTIN 2.428,90
HABER /  GÜNCEL

Korkaklıkla suçlanan paşa kim?

Emin Çölaşan yine zehir gibiydi.. Hedefinde ise emekli komutan vardı. Yazdığı açık mektupta ağır ifadeler var.

Abone ol

Sivri dilli yazar Emin Çölaşan bu kez eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ü hedef aldı.. Komutanların gözaltına alınmasına ses çıkarmadığı için Özkök'ü korkaklıkla suçladı.

Sözcü gazetesi yazarı köşesinde emekli komutana açık mektup yazdı. Yine sert ifadeler kullandı. Özkök için "Bizim bildiğimiz asker mert adamdır, yürekli adamdır. Silah arkadaşlarına saygı duyar. Sen?! Neyse, ortalık birbirine girerken sen bahçede torunlarınla oynamaya devam et!" dedi. İşte o açık mektup:

"BAY Hilmi Özkök, nasılsın, iyi misin?
Senin Genelkurmay Başkanı olduğun dönemde Kuvvet Komutanı, Ordu Komutanı olarak ve daha alt düzeyde görev yapmış silah arkadaşların gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Vicdanın rahat mı?
Olanlardan haberin var mı? Ne bileyim, belki de yoktur! Birkaç hafta önce demiştin ki 'Ben bu işlerle ilgilenmiyorum, bahçede torunlarımla oynuyorum...' Oyna da, memlekette neredeyse 'Darbe olacakmış' Hilmi Bey! Bir sürü masal ortalıkta dolanıyor ve senden tık yok! Bu nasıl iş yaa?
Allah rızası için söyle, senin bütün bu olanlarla ilgili olarak diyeceğin hiçbir şey mi yok? Sütre gerisine çekildin, hadiseleri sıradan vatandaş gibi izliyorsun. Aslında sıradan vatandaşlar bile senden daha çok izliyor... Ve tepki veriyor. Senin askerlik ve komutanlık anlayışında, gerektiğinde ortalıktan kaybolmak mı vardı?
Çık ortaya mertçe ve durumu açıkla.
Ya de ki 'Evet, bunlar darbe planlıyordu, ben önledim. Ergenekon, Balyoz, ne ararsanız bunlarda vardı.'

Ya da de ki 'Benim silah arkadaşlarıma haksızlık yapılıyor ve sonuna kadar onlara destek vermeye hazırım!' Hangisi Hilmi Bey, hangisi?
Bak, çok sayıda silah arkadaşın şimdi ya gözaltında, ya tutuklu, ya da tutuksuz yargılanıyor. Şener Eruygur, Hurşit Tolon, ibrahim Fırtına, Özden Örnek, Çetin Doğan, Ergin Saygun, Engin Alan... Atatürkçü yurtsever, saygın komutanlar...

Önceki gün muvazzaf amiraller dahil 49 silah arkadaşın daha gözaltına alındı. Hangi birini sayayım.

Sen onların çoğunun komutanı idin. Niçin bir şey söylemiyorsun?
Tamam, Tayyip sana 'Hocam' derdi ve pek sevişirdiniz. Onu anladık da, bu suskunluğunu anlamak mümkün değil. Ne silah arkadaşların anlıyor, ne de biz sıradan vatandaşlar.

Konuş Hilmi Bey yaa, Allah rızası için o mübarek ağzını bir aç da, bu konularda ne diyeceğini bir duyalım.

Bizim bildiğimiz asker mert adamdır, yürekli adamdır. Silah arkadaşlarına saygı duyar. Sen?! Neyse, ortalık birbirine girerken sen bahçede torunlarınla oynamaya devam et! Hayırlı eğlenceler olsun...
Daha da önemlisi, inşallah vicdanın rahat olsun! Seni bu mektubumla bir kez daha uyardığım ve rahatsız ettiğim için özür dilerim Bay Hilmi Özkök!"