BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Çetin Doğan kaçıyordu iddiası!

Balyoz Darbe Planı ile suçlanan Orgeneral Çetin Doğan'ın yurt dışına gitmek için hazırlık içinde olduğu iddia edildi.

Abone ol

Balyoz soruşturmasında köstebek iddiası! Çetin Doğan'ın baskın yapılacağını bildiği söyleniyor.

Star gazetesi komutanlara yapılan operasyondan iki askerin haberinin olduğunu, Çetin Doğan'ın da yurt dışına gitme hazırlığı içinde bulunduğunu iddia etti.

Habere göre eski SAREM Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri’nin haftasonu Balıkesir Ayvalık’ta bulunan yazlığına giderek kapsamlı temizlik yaptırdığı tespit edildi. Arama için yazlığa giren Cumhuriyet Savcısı, yazlığın yeni temizletildiğini anlayarak, görgü tanıklarından aldığı bilgiler doğrultusunda konuyu tutanaklara geçirdiği öğrenildi.

İDDİALARA YANIT PAŞANIN EŞİNDEN GELDİ
Hürriyet Gazetesi'nden Saygı Öztürk' ise iddiaları Çetin Doğan'ın eşine sordu. Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, salı sabahı Meksika'ya gitmek üzere hazırlık yaptığı, vize ve uçak biletinin hazır olduğunu kabul etti. Ancak amaçlarının firar değil, ziyaret olduğunu anlattı.

Nilgül Doğan şunları söyledi: Biz oradayken, damadımızın Meksika’da bir konferansı olacak. Bizi de davet ettiler. Bir haftalığına Meksika ziyareti de söz konusuydu. Bunlar ne kadar ayıp şeyler. Bana kalsa Bodrum’da bir vakit geçirmek, memleketimin güzel havasında kalmak çok daha iyi. Ama kızımız ve torunumuz diye gidiyoruz. Geçen yıllarda da aynı dönemlerde gittiğimiz araştırılırsa ortaya çıkar. “

Süha Tanyeri’nin haftasonu gelerek Balyoz Darbe Planı ve bilinmeyen birçok konuyla ilgili delilleri imha ettiği öne sürülüyor. Tanyeri’ye ait yazlığın bulunduğu mahalle sakinleri, “Yazdan yaza gelir bir süre kalır giderdi, kışın ortasında gelip apar topar temizlik yaptırınca biz de çok şaşırdık” diye konuştular.

ÇETİN DOĞAN MEKSİKA’YA GİDİYORDU
Süha Tanyeri ile birlikte operasyondan önceden haberdar edildiği iddia edilen ikinci komutanın da eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan oduğu iddia edildi. Doğan’ın salı sabahı Meksika’ya gitmek üzere hazırlık yaptığı, vize ve uçak biletiyle ilgili işlemlerini tamamladığı öğrenildi. Emniyet güçleri, operasyonu emekli generallere sızdıran köstebeği bulmak için derinlemesine soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde Emniyet, Savcılık ve TSK’ya yönelik inceleme yapılıyor.