BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Koray Aydın'dan Bahçeli'ye TOBB resti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kongredeki en güçlü rakibi Koray Aydın'dan MHP'yi karıştıracak bir hamle geldi.

Abone ol

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, partisine genel başkan olduğunda, Bahçeli'nin katılmadığı TOBB Genel Kurulu toplantılarına katılacağını söyledi.

Aydın, "Bizim orada söyleyecek bir şeyimiz yok mu? Bu güvensizlik nedir? Ben MHP genel başkanı olursam Odalar ve Borsalar Birliği salonuna bütün kadromla katılarak
Türkiye'nin temel meselelerinde görüşlerimizi anlatacağım" dedi.

Aydın, Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda partililere hitap etti. MHP Genel Başkanlığına aday olmasının arkasında iki temel sebep olduğunu belirten Aydın, biri
anayasa değişikliği çalışmaları, diğeri de gelecek yıllarda yapılacak olan yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri olduğunu kaydetti.

Yeni anayasa çalışmalarını eleştiren Aydın, "Türkiye'nin gözünden saklanan, sinsi sinsi hedefine götürülen, uyuşturula uyuşturula hedefe doğru yaklaştırılan bu anayasa çalışmaları benim aday olmamdaki en büyük nedenlerden bir tanesidir. Çünkü yeni ve sivil anayasa dedikleri şey, bin yıldan beri Türk milletinin tek başına sahip olduğu egemenlik hakkının, Türk milletinin bir etnisite durumuna düşürülerek diğer bütün etnisetelerle bu egemenlik hakkını paylaşması demektir. Yeni ve sivil anayasa demek budur, gerisi hikayedir. Çünkü diğer bütün maddelerde üç aşağı bir yukarı partiler arasında anlaşma oluşmuş durumda. Anayasadan Türk'ün adının çıkarma teşebbüsü içerisindeler. Türk'ün tasfiyesi anlamına gelen anayasa çalışmalarını seyretmeyeceğiz, meydanlara ineceğiz ve millete gideceğiz." diye konuştu.

Koray Aydın, genel başkan olduğu takdirde MHP'nin üye sayısını ilk yıl 1 milyon, 2015 seçimlerine kadar ise 3 milyon üyeye çıkaracaklarını belirtti.