BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kopenhag alev alev!

Kopenhag fena karıştı... Polis "Gençlik Evi'ni kapatılca, kent sokakları savaş alanına döndü.

Abone ol

Başkent Kopenhag’ın Nörrebro semtinde Jagtvej caddesi üzerinde bulunan Gençlik Evi’nin (Ungdomshuset) sabah erken saatlerde polis tarafından boşaltılması üzerine başlayan olaylar kontrolden çıktı. Nörrebro’da araçlar devrildi konteynerler ve çöp kutuları yollara boşaltıldı.

Akşam saatlerinde çıkan olaylarda bir çok gösterici ellerindeki bisiklet zincirlerini elektrik kablolarına fırlatarak kısa devre yaptırıp bölgenin elektriğini kesmeye çalıştılar.

Nörrebro semtinde bulunan Blaagaardsplads meydanında başlayan protesto gösterisine katılan gençler Nörrebrogade caddesinde barikatlar kurdular, polise taş, şişe ve sopalarla saldırdılar.

Polisin semt sakinlerini dışarı çıkmamaları konusunda uyardığı, uyarılara uymayan kişilerin gözaltına alınacağı anonsu da yapıltığı olaylar esnasında polis göstericileri dağıtmak için sık sık gözyaşartıcı bomba kullandı.

Nörrebro semtindeki çeşitli sokaklarda devam eden olaylar başkentin çeşitli semtlerine de sıçradı. Nörrebro semti polis tarafından neredeyse işgal edilmiş durumda. Tüm bölgeyi çember altına polis Nörrebro semtine kimseyi sokmuyor.

160 kişinin gözaltına alındığı olaylarda akşam saatlerinde ölü veya yaralı olup olmadığı açıklanmadı. Sabah saatlerinde yapılan ilk gösteride Alman vatandaşı bir genç başına sert bir cismin isabet etmesi sonucu yaralanmıştı. Yaralı gencin durumunun ciddi olduğu belirtilirken gözaltına alınan göstericilerden 20 kadarının yabancı olduğu belirtildi.


(Haber: İsmail Basoda)