BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

Konya'ya hızlı trenle gitmek bedava!

Konya'nın yarım asırlık hızlı tren özlemi bugün yapılacak törenle nihayet son buluyor!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Konya arasında ilk seferini gerçekleştiren Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Konya'ya geldi. Buradaki açılış törenine katılan Erdoğan, yarından itibaren bayram tatili boyunca Yüksek Hızlı Tren'in vatandaşlara bedava hizmet vereceğini müjdeledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyetle birlikte Konya'ya gitti.

Başbakan Erdoğan, geliş yolunda bir süre YHT'yi kullandı.

YHT'nin Ankara-Konya seferi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Yolculukta, YHT'nin hızı zaman zaman saatte 255 kilometreye kadar ulaştı.

YHT'nin açılış töreninde konuşan Erdoğan, Tren yoluyla Ankara'dan Konya'ya daha önce ancak 10,5 saatte gelinebildiğini hatırlatarak Ankara'dan yola çıkan trenin, Eskişehir'e, Afyon'a uğradığını ve neredeyse yarım günde Konya'ya gelebildiğini ifade etti.

AK Parti hükümeti döneminde, Ankara-Polatlı arasındaki hızlı tren hattını kullandıklarını belirten Erdoğan, Polatlı'dan Konya'ya, gidiş ve geliş olmak üzere yeni bir hat döşediklerini ve artık Ankara-Konya arasındaki sürenin 1 saat 30 dakikaya indiğini dile getirdi.

"TÜRK MÜHENDİSLERİNİN BAŞARISI"

Ankara-Konya Hızlı Tren Hattı'nın, proje dizayn ve tüm yapım işleri yabancılar tarafından değil, Türk müteahhitler ve mühendisleri tarafından yapıldığını söyleyen Erdoğan, yine100 bin kilometrenin üzerinde deneme sürüşünü de Piri Reis Ölçüm ve Test Treni ile gerçekleştirildiğini ayrıca, Konya yeni gar ve eski gar binalarını aslına uygun olarak yenilediğini kaydetti.

''BİZ HAVA YOLUNU SADECE MUTLU BİR AZINLIĞIN DEĞİL, HALKIN YOLU YAPTIK''

AK Parti hükümetinin, Türk milletini yüksek hızlı tren ile tanıştırdığını kaydeden Başbakan Erdoğan, eskiden gelişmiş yabancı ülkelere gidip gelenlerin, ''adamlar yapmış'' diye söze başladıklarını, ''adamların bir hızlı trenleri varmış, saatte şu kadar hızla rüzgar gibi gidermiş'' diye oraları bir masal gibi anlattıklarını belirtti.  Havayolunu mutlu bir azınlığın değil, halkın yolu yaptıklarını kaydeden Erdoğan, 2002'de iç hatlardaki 8,5 milyon olan yolcu sayısının 2010 yılında yaklaşık 6 kat artışla 50,5 milyon yolcuya ulaştığını, dış hatlar yolcu sayısının ise 25 milyondan 52 milyona yükseldiğini açıkladı.

HIZLI TREN BEDAVA MÜJDESİ

Erdoğan, Ramazan Bayramı süresince bütün otoyol ve köprülerdeki geçişlerin ücretsiz olacağını da hatırlattı. Yarından itibaren bayramın sonu pazar akşamına kadar YHT'nin vatandaşlara ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Erdoğan, ''Biz gelirken mutlu olduk. İnanıyoruz ki sizler de çok sevineceksiniz'' dedi.