BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Konya'daki cinayetin nedeni kıskançlık

Selçuk Üniversitesi'nde doçenti öldüren profesör polis sorgusunda her şeyi itiraf etti.

Abone ol
Konya Selçuk Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Celalettin Öztürk cinayetiyle ilgili ifade veren Prof. Dr. Ahmet G.'nin cinayeti itiraf etti.

Her iki öğretim üyesiyle de ilişkisi olduğu belirtilen Asuman S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada Asuman S.'nin cinayet zanlısı Prof. Dr. Ahmet G.'den bugüne kadar 80 bin liraya yakın para aldığı belirtildi.
 
Selçuk Üniversitesi’ni şoke eden korkunç cinayette her şey iki öğretim üyesinin, aynı kadına ilgi duymasıyla başladı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. G. ile evli olan Kimya Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G., taşeron şirket kadrosunda bulunan ancak bölüm sekreterliğini yapan 35 yaşındaki Asuman S.’ye ilgi duydu. Evli olan sekreter 35 yaşındaki Asuman S. iddiaya göre Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le de gönül ilişkisine girdi.
 
KISKANÇLIK KRİZİ CİNAYET İŞLETTİ
 
Fakülte Dekanı Prof. Dr. H. G. ile evli ve bir çocuk babası 55 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet G. ile
PROFESÖR SUÇUNU İTİRAF ETTİ
katil-profesör.jpg

        ÖLDÜRÜLEN DOÇENT
öldürülen-doçent.jpg

eşinden 6 ay önce boşanan 2 çocuk babası 42 yayındaki Doç. Dr. Celalettin Özdemir arasında, aynı kadına ilgi duymaları nedeniyle başlayan rekabet husumete dönüştü. 

KISKANÇLIK KRİZİNE GİRDİ 
 
İddiaya göre sekreter Asuman S., eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. G. tarafından duyulmasından korktuğu için Prof. Dr. Ahmet G.’ye uzak durmaya başladı. Kimya Mühendisliği Bölüm Sekreteri olan Asuman S. iki hafta önce Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’nın isteğiyle bu görevinden alınarak, Turizm Fakültesi’nde görevlendirildi. Asuman S.'nin son günlerde Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le samimiyetini ilerlettiğini gören Prof. Dr. Ahmet G., bunu hazmedemeyip kıskançlık krizine girdi. Böylece iki öğretim üyesi arasında husumet başladı.
 
Olay günü de Prof. Dr. Ahmet G. odasına girdiği Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le tartışırken kendini kaybetti, vücuduna ve boğazına sapladığı bıçak darbeleriyle öldürdü. Cinayetten iki gün sonra dün üniversitedeki odasında kanlar içinde cesedi bulunan Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in katili olarak Prof. Dr. Ahmet G. gözaltına alındı.
 
EMEKLİLİK DİLEKÇİSİNİ VERMİŞ
 
Cinayetten sonra evine gitmediği ve emeklilik dilekçesini verdiği belirtilen Prof. Dr. Ahmet G., emniyetteki sorgusunda iddiaya göre cinayeti itiraf etti. Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le aynı kadına ilgi duymaları nedeniyle çıkan tartışma sonucu tartıştıklarını anlatan Prof. Dr. Ahmet G., olayı ailesi ve üçüncü kişilerin de duymasından korktuğu için cinayet işlediğini söyledi.  Prof. Dr. Ahmet G., ilgi duydukları kadının da üniversitede görev yaptıkları bölümde sekreter Asuman S. olduğunu anlattı.
 
80 BİN TL İSTEDİ İDDİASI
 
Eşiyle yaşadığı tartışma sonrası olayın gerçekleştiği Pazartesi gününden itibaren bir otele yerleşen Ahmet G'nin, buraya çağırdığı Asuman S'ye her şeyi anlattığı ifade edildi. Ahmet G'nin parası kalmadığı, daha önce belirli aralıklarla para verdiği Asuman S'den 80 bin lira istediği öğrenildi.
 
KADIN SEKRETER GÖZALTINDA 
 
Cinayetle ilgili soruşturmayı derinleştiren polis cinayet şüphelisi Prof. Dr. Ahmet G. ile öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in gönül ilişkisine girdikleri ileri sürülen sekreter Asuman S.’yi gözaltına aldı. Evli olan ve taşeron şirket kadrosunda bulunan sekreter Asuman S.’nin iki öğretim üyesinin arasında kaldığını, kendisinin cinayetle ilgisinin olmadığını söylediği belirtildi. Bu arada cinayet şüphelisi Prof. Dr. Ahmet G.’nin eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. G.’nin de ifadesine başvuruldu. Prof. Dr. H. G.’nin ifadesinde eşinin gönül ilişkisinden bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. Prof .Dr. Ahmet G. ile sekreter Asuman S.’nin sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
 
ODANIN ANAHTARI TOPRAĞA GÖMÜLÜ BULUNDU
 
Ahmet G'nin ifadesi doğrultusunda olayı gerçekleştirdikten sonra üzerine kapıyı kilitlediği Celalettin Özdemir'e ait odanın anahtarının, SÜ Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'nde gömdüğü yerde bulundu. Şüphelinin suç aleti bıçak ve kanlı gömleği, attığını söylediği Sakarya Mahallesi'ndeki çöp konteynerinde bulunamadı. Ahmet G'nin olaydan sonra emeklilik dilekçesi verdiği bildirildi.
 
TUTUKLANDI

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i, bıçaklayarak öldürdüğü
iddia edilen Prof. Dr. Ahmet G. tutuklandı. Savcılıkça ifadelerine başvurulan Ahmet G. (53) ile Asuman S. (28) tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden Ahmet G. tutuklandı, Asuman S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.