BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Konya'da iki yıl sonra gelen şikayet

Taşkent'te yurt çöktü 18 kişi öldü, 27 kişi yaralandı. İşte iki yıl önce yaşanan bu olayla ilgili bugün ilk şikayet geldi.

Abone ol

17'si çocuk 18 kişi öldü, 27 kişi yaralandı, tek şikayet olaydan 2 yıl sonra bugün geldi. Konya'nın Taşkent ilçesi Balcılar beldesinde çöken yurtla ilgili, bugün 15 yaşındaki bir çocuk mahkemede çıktı ve sanıkların hepsinden şikayetçi oldu. Üstelik olay günüyle ilgili açıklamalar da yaptı, "sabah namazı için kalktığımızda gaz kokusu olduğunu söyledik, ama bizi dışarı çıkarmadılar" dedi.

Tarih 1 Ağustos 2008. Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde bir yurt binası çöktü.

1'i öğretmen 17'su çocuk 18 kişi öldü. 27 kişi yaralandı. Aradan 2 yıl geçti. Tek şikayetçi çıkmadı. Ölenlerin yakınları da yaralananlar da sustu. Ta ki bugüne kadar.

Yurt binasının enkazında kardeşi ölen, kendisi de yaralanan 15 yaşındaki Zeynep Büşra Demirbaş ilk kez katıldı duruşmaya. Yanında bir pedagogla o sabahı anlattı:

"Bizi sabah namazına kaldırdılar. Abdest alırken içeride bir gaz kokusunun olduğu hissettik. Yurt görevlisine söylememize rağmen bizi dışarı çıkartmadı, sadece pencereleri açtırdı. 10 dakika sonra da patlama oldu."

Zeynep Büşra Demirbaş, "kardeşim öldü, ben de yaralandım. Sanıklardan şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum" dedi.

Sanık avukatları ise itiraz etti. Çocuğun daha önce hazırlık ifadesinde söylediği şeyleri belirtmediğini, ayrıca mağdurun anne ve babasının şikayetçi olmadığını söylediler. Duruşma, eksik hususların giderilmesi için ertelendi.

Çocuğun babası Ahmet Demirbaş da duruşma sonunda açıklama yapmak istemedi. Sadece kendisinin de şikayetçi olacağını söyledi.