BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Konya okullar tatil mi hava durumu

Konya'da kar yağışı gece boyunca etkisini arttırıdı valilik okulların 1 gün tatil edildiğini açıkladı. Peki hava durumu nasıl olacak kar yağışı ne zaman duracak meteoroloji açıkladı.

Abone ol

KONYA'da kar yağışı gece boyunca devam etti. Konya genelinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi valilik son bilgileri paylaştı. Sıcaklıkların bugün haftanın en düşük seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıklar -7 dereceyi görecek.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam ettiği belirtildi.

Kar yağışı ve don olayı dolayısıyla il merkezi ve ilçelerin tamamında eğitime bir gün ara verildiği bildirilen açıklamada; kamuda görevli hamileler ve engellilerin de 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: 4-8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bölgemizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) rüzgar beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, vb) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İŞTE 5 GÜNLÜK RAPOR

screen-shot-2015-01-07-at-9.13.07-am.png