BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,88
ALTIN 2.394,09
HABER /  GÜNCEL

Konya-Ankara arası 1 saate iniyor!

Hızlı trenle Konya'nın büyük bir hayali daha gerçek oluyor

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, Ankara-Konya arasında test sürüşleri devam eden Yüksek Hızlı Tren’nin (YHT) bu ayın sonuna doğru ticari yolcu taşımaya başlaması için çalışmalarının sürdüğü belirtti.

YHT ile Konya’ya gelen Bakan Soluk, Konya yakınlarındaki Aşağı Pınarbaşı mevkiinde basın açıklaması yaptı. Ankara Konya arası YHT’nın test sürüşlerinin devam ettiğini belirten Bakan Soluk, şuan saatte 180 kilometre hızın test edildiğini bildirdi. Saatte 250 kilometreye çıkıldığında test sürüşlerini takip eden İtalyan firmadan sertifika alacaklarını dile getiren Bakan Soluk, bu ayın sonunda test sürüşlerinin tamamlanmasını ve sertifika alınarak ticari yolcu taşınmaya başlanacağını anlattı.

KONYA-ANKARA ARASI HER SAAT BAŞI

YHT hizmete girdiğinde her saat başı bir sefer yaparak, bu seferlerde 419 yolcu taşıyabileceklerini ifade eden Bakan Mehmet Habib Soluk, şöyle konuştu:

“2006 yılında yapımına başlanan Ankara-Konya arası Yüksek Hızlı Tren çok yakında yolcu taşımaya başlayacak. Konya’dan Ankara’ya artık 1 saat 15 dakikada gidilebilecek. Konya’dan Eskişehir’e ve İstanul’a da hızlı trenle gitme imkanı oluşacak. Şuan Konya şehir içini üç hata çıkardığımızdan şehir içinde az bir eksiğimiz kaldı. Onu da tamamladığımız zaman bu ayın sonunda yolcu taşımaya başlayabiliriz. Bilet fiyatlarını henüz belirlemedik.”

ERDOĞAN HIZLI TRENLE KONYA'YA GİDEBİLİR

3 Haziran’da seçim çalışmaları için Konya’ya gelecek olan Başbakan Erdoğan’ın hızlı treni tercih edebileceğini belirten Bakan Soluk, bunun için herhangi bir güvenlik engeli bulunmadığını söyledi.

Açıklamanın ardından Ulaştırma Bakanı Soluk, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bakanlık bürokratları ve basın mensupları hızlı trene binerek Konya şehir merkezine doğru hareket etti. Burada da Bakan Soluk ve Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, hızlı treni basın mensuplarına tanıttı.

Yolculuğun sonunda Bakan Soluk ve beraberindekiler, dün Çukurca’da şehit olan Rıdvan Adam’ın merkez Selçuklu ilçesinde oturan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan ve beraberindekiler daha sonra bir restoranda Konya’nın meşhur etliekmeğini yedi. Bakan Soluk ve bürokratları daha sonra yüksek hızlı trenle Konya’dan ayrıldı.