BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,89
ALTIN 2.403,89
HABER /  DÜNYA

Ladin öldü ama dünya tir tir titriyor

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesini terör saldırılarına karşı uyardı

Abone ol

İngiltere Başbakanı David Cameron, Avam Kamarası'nda Bin Ladin operasyonunu değerlendirdi, Suriye'ye yaptırımlar konusunda müttefiklerle olan görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Dünyanın, Ladin'siz daha iyi bir yer haline geldiğini söyleyen Cameron, intikam saldırılarına karşı ülkesini uyardı.

Cameron İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında yaptığı konuşmada, Bin Ladin'i "şeytan kişilikli" diye niteleyerek, "Bin Ladin öldü ama El Kaide tehdidi hala mevcut. Dolayısıyla ihtiyatlı olmalıyız" diye konuştu.

Bin Ladin'in Pakistan'da bulunduğu konusunda bu ülkenin yetkililerinin bilgisi olup olmadığının araştırılacağını ifade eden Cameron, "Pakistan terörle mücadele önemli bir ortağımız. Bin Ladin Pakistan'ın da düşmanıydı" dedi.

"ÜLKEDEKİ SİYASİ SÜREÇ HIZLANACAK"

İngiliz hükümeti, Bin Ladin'in öldürülmesinin Afganistan'daki siyasi süreci hızlandıracağı görüşünde. Cameron, bu konuyu Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile görüştüğünü ifade etti.  

Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Başbakan Cameron'dan önce parlamentoda yaptığı konuşmada, İngiltere'nin AB'deki ortaklarıyla Suriye'ye yönelik yaptırımlar için çalıştığını söyledi.

Hague, banka hesaplarının dondurulması, seyahat yasağı gibi konularda Suriye'ye yönelik bazı yaptırımlar getirilmesi için çalışıldığını kaydetti. İngiliz Bakan konuyu bugün Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe ile görüşeceğini ifade etti.