BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.434,52
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Konutta artık bu da standart

Mutfak eşyasını içinde barındıran projeler inşaat firmalarının satış teknikleri arasında yerini almaya başladı.

Abone ol

90 bin liraya satılan evde de 1 milyonluk evde de beyaz eşya ve dolap standart haline geldi.

Son dönemde yapılan yeni konut projeleri artık içinde beyaz eşyası ve dolaplarıyla birlikte satılıyor. İstanbul'da başlayan bu trend Türkiye'nin birçok ilinde de dalga dalga yayılıyor. Konutta fark yaratmak isteyen firmalar beyaz eşyada farklı model, renk ve seçeneklerle konut alıcılarının gözlerine hitap ediyor. 1+1 ev yapan da 5+1 ev planlayan da beyaz eşyayı olmazsa olmazlar arasında yerleştirdi.

90 BİN LİRALIK EVDE DE VAR

İnşaat firmaları küçük, orta gelir grubu veya lüks konut projeleri hiç fark etmeden neredeyse geliştirdikleri tüm projelerde beyaz eşyayı ekliyor. Ancak beyaz eşyanın markası evin satın alma gücüne göre değişkenlik gösteriyor. Lüks projelerde beyaz eşyalar ithal markalardan seçilirken, orta gelir grubu projelerde ikincil markalar tercih ediliyor.

İLK TESLİMLER 2013'DE

Safira İnşaat tarafından Konya'da inşa edilen Safira Zigana Botanik'te tüm detaylar düşünülerek projelendirilmiş evler arasında yer alıyor. Halen inşatların devam ettiği sitede ev fiyatları 280 bin liradan başlıyor. Tüm beyaz eşyalarla birlikte teslim edilecek konutlarda firma vestiyer ve yüklük dolaplarını da fiyata dâhil ediyor. 2 bloklu ve 60 daireli evlerin birinci etap teslimleri 30 Eylül 2013 olarak planlanıyor.

5 BİN METREKARE SOSYAL ALAN

Besa İnşaat tarafından Ankara Çayyolu'nda inşa edilen Besa Nova Evleri 23 bin metrekare arsa üzerinde konumlanıyor. Her biri yaklaşık 800 metrekareye oturan 3 blokta toplam 224 konut yer alıyor. Tüm ankastre ürünler ve dolaplarla birlikte projelendiriliyor. 3+1, 4+1 ve 5+1 daire tiplerinin bulunduğu evler 395 bin liradan başlıyor ve 690 bin liraya kadar çıkıyor. Sitede 5 bin metrekareye ulaşan yeşil alan, süs havuzu, çocuk oyun alanları, tenis kortu ve basketbol sahasından oluşan sosyal aktivite alanları ile spor salonu ile açık yüzme havuzu yer alıyor.

BAYANLARA ÖZEL TESİS

Yılpaş İnşaat tarafından Kocaeli Gebze'de inşa edilen ve teslimlerin hemen yapıldığı Beytepe Konakları'nda 155 metrekare 3+1'den 225 metrekare 4+1 dublekslere farklı büyüklükte daireler bulunuyor. Ocak, davlumbaz, kombi ve girişte çok amaçlı kullanıma uygun dolap her dairede standart olarak sunuluyor. Fiyatlar 250 bin liradan başlıyor. 4 blok olarak yükselen sitede toplam 110 daire yer alıyor. Sosyal donatılar arasında bay ve bayanların kendilerine özel olarak kullanabilecekleri olimpik yüzme havuzu, fitness, sauna, buhar odası kafe ve lokal dikkat çekiyor.

ÜNİVERSİTEYE YAKIN

Bayrak İnşaat tarafından Sakarya'da inşa edilen Tonoz Evler projesi teslime hazır olarak satılıyor. Evlerin büyüklüğü 90 ile 140 metrekare arasında değişiyor. Üniversiteye yakın olması nedeniyle daha çok öğrenci velilerinin satın aldığı sitede ev fiyatları 215 bin lira ile 250 bin lira arasında değişiyor. Yangın ve su baskınlarına karşın korunaklı projede toplam 14 daire yer alıyor.

HAYATI RENKLİ SEVENLERİ HEDEFLEDİ

Cathay İleri Projeler tarafından İstanbul İspartakule'de hayata geçirilen Stüdyo 24 her yaş gurubundan kişilere hitap ediyor. Renkli dünyasını evinin iç mekanlarına da taşımayı sevenleri hedefleyen firma beyaz eşyada kırmızı, mavi ve yeşil gibi alternatiflerle konut alıcılarının karşısına çıkıyor. İnovatif özelliklerinin yanı sıra, renkli kimliği ve tanıtım kampanyası ile de son günlerin en çok dikkat çeken projesi olan Stüdyo 24'te ev filatları 74 bin liradan başlıyor. Resepsiyon hizmetinden, temizlik ve vale hizmetlerine kadar birçok detay da çok düşük fiyatlarla satın alınabilir kılınıyor. Projenin inşaatları hızla devam ediyor.