BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Konut fiyatları artacak mı?

Ekonomideki dalgalanma sonrası konuta rağbet azaldı. Peki Eylül'de ne olacak?

Abone ol Vatan yazarı Elif Ergu'ya konuşan müteaahhitler,  Eylül'den sonra konut fiyatlarının artacağını savunuyor. İşte Ergu'nun konuyla ilgili yazısı:

Konut alımları duracak noktaya mı geldi? Geçen hafta pazar günü "Pazarın Patronu" röportajımı Uphill Court'un patronları Süleyman Varlıbaşlar ve Nazmi Durbakayım'a ayırmıştım. Onlar faizlerdeki yükselişin alıcı üzerindeki etkisini görüp, banka kredisi almaktan çekinen müşterileri için her hafta faiz oranlan açıklanacak Uphill Court kredisi vermeye başladı.

Taş Yapı'nın patronu Emrullah Turanlı da Mashattan ve Almondhill'den konut sahibi olmak isteyenlere Garanti Bankası'ndan 12 ay vade, 0.26'dan başlayan faiz oranlarıyla kredi imkânı sağlayan bir kampanya başlattı.

Uphill Court kredisi ile Taş Yapı'nın Mashattan ve Almondhill projeleri için özel kredi koşullan aynı günlerde duyuruldu.

Uphill Court kredisi müşterinin ilgisini çekmiş görünüyor. Günde ortalama 50 müşteri müracaat ediyormuş. Bu da "konut alımları durdu" denilen günler için hayli iyi bir talep.

Turanlı da, "Kampanyamız ilgi çekti ama yığılma yok. Çünkü müşteri korktu" diyor. Kârdan fedakârlık ederek risk aldıklarını, ellerindeki projeleri erken teslim etmek için işlerini hızlandırdıklarını anlatıyor.

Geçtiğimiz hafta farklı kampanyalar başlatan patronlarla konuştum. Aynı mesajları verdiler:

YTL kredisiyle, güvenilirliğinden emin olduğunuz şirketlerden konut alın. Ev alma fikrinizi ertelerseniz Eylül sonrası pişman olursunuz."