BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.449,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Konuştu, maaşı tırpanlandı

23 Nisan'da siyasi içerikli bir konuşma yaptığı gerekçesiyle Konya Valisi öğretmenin aylığını 1/8 oranında kesti.

Abone ol

Konya'da bir öğretmenin 2006 yılı 23 Nisan'da yaptığı bir konuşma nedeniyle Milli Eğitim Disiplin Kurulunda suçsuz bulunmasına rağmen, Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu tarafından 1/8 oranında aylıktan kesilme cezasına çarptırıldı.

MAHKEMEYE GİDİYORLAR
Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Veli Demir ise "Mahkemeye başvurup orada hesaplaşacağız.'' Demir, ceza tutarı olan 132 YTL'nin ödendiğini, ancak kararın iptali için de Bölge İdare Mahkemesine başvurduklarını sözlerine ekledi.

VALİ OSMANÇELEBİOĞLU
Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu ise protesto ile ilgili bilgisi olmadığını belirterek, ''Yargı yolu açık. Bugün de Valilik civarında sendika üyelerinin basın açıklaması yaptığını sizden öğreniyorum. Eylem yapacaklarına yargıya gitsinler'' diye konuştu.

VERİLEN CEZA KARARININ METNİ
''Topraklarımız üs olarak kullanıldı. AB'ye girmek pahasına akıl almaz bir siyaset izlenmektedir... Çünkü ülkemiz emperyalist ABD'nin ve emperyalist AB ülkelerinin güdümüne girmiştir. Ülkemizin çıkarları ve ulusal dış siyaset konularında sürekli ödünler verilmektedir. Komşumuz Irak'ın işgalinde Türkiye olarak onurlu bir tutum sergileyemedik. Topraklarımız üs olarak kullanıldı...''