BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kongre sonrası kabine değişecek mi?

AK Parti'nin bugün yapılacak kongresi öncesi Hüseyin Çelik konuştu, kongreye ilişkin detayları anlattı.

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MKYK konusunda toto oynandığını söyleyerek Erdoğan'ın cebindeki listeyi kendisi dahil kimsenin bilmediğini söyledi. Cumhuriyet gazetesiyle birlikte 6 gazetenin salona alınmayışıyla ilgili eleştirilere de cevap veren Çelik, evimize gelmeyen düğünümüze de gelmesin diyerek son noktayı koydu. Çelik, kongrenin kabine değişikliğiyle bir ilgisinin olmadığını 

AK Parti kongresine saatler kala Habertürk özel yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hüseyin Çelik, Başbakan'ın kongre'de 2023 Siyaset Vizyonu'nu anlatacağını söyledi. Kongrenin yabancı konukların niceliği ve niteliği bakımından adeta Birleşmiş Milletler havasında olacağını kaydeden Çelik, Erdoğan'ın konuşmasına ve kongreye ilişkin son ipuçlarını verdi. 
 
"İKTİDAR DEĞİL MUHALEFET KAN KAYBEDİYOR"

Parti olarak 11 yılı geride bıraktıklarını söyleyen Çelik, kongrenin Erdoğan'ın hesap vermesi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Başbakan'ın parti adına delegelere ve bütün partiye hesap vereceğini anlatan Çelik, akreditasyon konusundaki eleştirilere de cevap verdi. Cumhuriyet gazetesinin AK Parti Genel Merkezi'ne davet edildiğinde, katılmayı kabul etmediğini ifade eden Çelik, bunun parti kararı olduğunu söyleyerek kongrenin televizyondan yayınlanacağını, herkesin kararı eleştirebileceğini kaydetti. 

Erdoğan'ın canlı yayında açıkladığı anketlere gönderme yapan Çelik, CHP'nin alternatif olamadığını, muhalefetinde ülkede görevi yerine getiremediğini söyledi. Vatandaşın siyasi istikrara alıştığını ifade eden Çelik, Türkiye'de siyasi sürecin tersine işlediğini iktidar yerine sürekle muhalefetin kan kaybettiğini iddia etti.
 
KABİNE REVİZYONU İLE KONGRE

Açıklamasında Erdoğan'ın kongredeki konuşması hakkında da ipuçları veren AK Partili Çelik, siyaset vizyonunun kitapçık olarak basılacağını söyledi. Erdoğan'ın konuşma metninde 2023 siyaset vizyonu ve Türkiye'nin geleceği konusunda açıklamaların bulunacağını ifade eden Çelik, Erdoğan'ın karşısına bu kadar başarının ardından kimsenin aday olmayacağını söyledi.

Erdoğan'a yakın olmasına rağmen cebindeki listeyi kendisinin bile bilmediğini söyleyen Çelik, MKYK konusunda toto oynandığını söyleyerek, kabine revizyonu ile kongrenin ilişkisinin olmadığını ifade etti.