BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konak'ta hayvanlar aç kalmayacak

Konak Belediyesi sokaklarda yaşayan sevimli dostlara sahip çıktı.

Abone ol

Sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin, sıcak yaz günlerinde yemek ve su ihtiyaçlarını karşılayacakları beslenme durakları park ve bahçelere konuldu.

Hayvan dostu Konak Belediyesi yeni bir uygulamayla sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.

Türkiye'nin en modern ve donanımlı hayvan hastanesinde sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırmalarını yapan Veteriner İşleri Müdürlüğü, Hayvan ambulansı ile hasta ve yaralı hayvanlara müdahale ediyor. Geçtiğimiz yıllarda parklara konulan kedi evlerinin yanı sıra şimdi de beslenme durakları park ve bahçelere yerleştirildi. Hayvansever mahallelinin destekleriyle karınlarını doyuracak olan hayvanlar hijyenik koşullarda beslenecekler. Temizliği park ve bahçelerdeki görevli personelce yapılacak beslenme duraklarında hayvanlar su ihtiyaçlarını da giderecekler.

Sokakta yaşamak zorunda kalan sevimli dostların aç kalmamaları için beslenme duraklarını hayata geçirdiklerini dile getiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kedi köpek gibi sokak hayvanları, duyarlı vatandaşlar tarafından beslenme duraklarında besleneceğini söyledi. Beslenmeleri hayvanseverler, temizliğin park ve bahçelerde çalışan görevliler tarafından yapılacağını ifade eden Başkan Tartan; “Sokak hayvanları için ambulans hizmeti; hayvan hastanemizde tedavi kısırlaştırma, aşı gibi uygulamalarımız Türkiye'ye örnek olacak düzeyde sürüyor. Bunun yanı sıra hayvan dostlarının desteğiyle kedi evleri sokak kedileri için sıcak bir yuva oldu. Şimdi de park ve bahçelere yerleştirdiğimiz beslenme durakları sevimli dostlarımız için uğrak noktası oldu. Su ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayacakları noktalar her geçen gün Konak'a yayılacak. Hayvanseverler tarafından beslenecek sokak hayvanları, için vatandaşlar 444 35 66 numaralı telefonu arayabilir; mahallesine beslenme durağı talep edebilir ” dedi.