BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.405,54
HABER /  DÜNYA

Komşu’da korkutan yangın

Başkent Atina’nın 15 kilometre kuzeydoğusundaki Parnithia Dağı eteklerinde çıkan yangın, saatler süren müdahalenin ardından kontrol altına a...

Abone ol

Başkent Atina’nın 15 kilometre kuzeydoğusundaki Parnithia Dağı eteklerinde çıkan yangın, saatler süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı.
Thrakomakedones ve Varipombi semtlerini tehdit eden yangına 60 itfaiye aracı ve 5 yangın söndürme uçağı müdahele etti. 12 saat sonra kontrol altına alınabilen yangın için Korintos ve Patras şehirlerinden de bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yetkililer, bu sabah itibariyle alevlerin kontrol altına alındığını belirterek, alevlerin yüzlerce hektar ormanlık alanı yok ettiğini, ayrıca 10 evin kül olduğunu söyledi.
Dün bir sahil koruma aracının elektrik direğine çarpması sonucu çalılık alanda başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılmıştı.
Bölgede yaşayan Yanis Polimerakis, "Ben yakınlarda oturuyorum. Tüm gece evden yangını izledik. Şükür ki alevler oturduğumuz yere yaklaşmadı fakat geceyi korku içinde geçirdik. Söndürme çalışmalarını izlemek için buradayım. Yangına hızlı şekilde müdahale eden itfaiyeyi kutluyorum" dedi.
Kostas Mihailidis ise, "Biz ormanı koruma gönüllüleriyiz. Sabah erken saatlerde buraya geldik. İtfaiye ekiplerine destek vererek yardımcı oluyoruz. Yangın hızlı bir şekilde kontrol altına alındı" şeklinde konuştu.
(İHA)