BIST 10.671
DOLAR 32,18
EURO 35,01
ALTIN 2.444,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Komisyona yangın malum oldu

Torbalı Kaymakamlığı tarafından dün 'yangın' konulu toplantı yapıldı.

Abone ol

Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Oğuzhan Uslu, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Orhan, Torbalı İtfaiye Amiri Özdemir Gündoğdu ve Orman İşletme Şefi Salih Arslantaş'ın katıldığı toplantıda yaz döneminde olası orman yangını durumunda yapılacaklar gözden geçirildi.

Kaymakam Arslan, “Tedbiri elden bırakmıyoruz, olası yangın durumunda yapılacakları gözden geçirdik. Görev dağılımını yaptık. Yangın koordinasyon toplantısı düzenleyip ne tür tedbirler alabileceğimizi görüştük. Her an yangın çıkabilir. Yangın tehlikesine karşı sürekli hazırlıklı olmak durumundayız” diye konuştu.

"YANGIN TEHLİKESİNE KARŞI TOPLANDIK"

Önceki yıllara oranla bu yıl orman yangınlarının azaldığına dikkati çeken Orman İşletme Şefi Salih Arslantaş ise, “Geçtiğimiz yıllarda Karakızlar ve Bozköy mevkiinde büyük orman yangınları yaşandı. Bu yıl Torbalı'da büyük çapta orman yangınıyla karşılaşılmadı. Bergama'da 600 hektar ve en son da geçtiğimiz hafta Gümüldür'de meydana gelen orman yangınları nedeniyle bu toplantıyı gerçekleştirdik. Azalan yangınlar gösteriyor ki, vatandaşlarımız artık daha dikkatli ve bilinçli hareket ediyor. Özellikle de köylerdeki muhtarlarımız bize büyük destek çıkıyorlar. 2010 yılı yaz aylarında yangın çıkmadan sezonu sonlandırmak istiyoruz. Ancak orman yangını tehlikesi her zaman var. Yangın tehlikesine karşı Kaymakamımızın önderliğinde bir araya geldik” dedi.

"TOPLANTIDAN BEŞ SAAT SONRA YANGIN ÇIKTI"

İlçe protokolünün önemli isimlerinin 'orman yangını' konulu toplantısından beş saat geçtikten sonra ise Torbalı bir orman yangını haberiyle sarsıldı. Torbalı'nın akciğeri durumundaki Uyuzdere'de meydana gelen orman yangını Torbalı'yı ve çevre ilçeleri harekete geçirdi. Henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı Uyuzdere taş ocakları yanında saat 15.30 sıralarında meydana gelen yangın itfaiye ekipleri tarafından müthiş bir müdahale ile söndürüldü. Yangın ihbarını alan Torbalı İtfaiye Amirliği 15 dakikada olay yerine gitti. Dağlık ve dik yamaçlarda meydana gelen yangında Torbalı İtfaiye Amirliğine Selçuk, Bayındır ve İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi. 3 helikopter, 2 uçak, 15 arazöz ile yaklaşık 100 kişilik itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın 25 dakikada kontrol altına alındı. Yangına hızlı bir şekilde müdahale eden itfaiye ekiplerine Torbalı Belediyesine bağlı araçlar da su takviyesi yaparak destek oldu. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında yaklaşık 5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

"TOPLANTININ ÖNEMİ ANLAŞILDI"

Torbalı Uyuzdere'de çıkan orman yangınının çok fazla büyümeden söndürülmesinin kendilerini sevindirdiğini belirten Kaymakam Zeki Arslan, “Sabah saatlerinde orman yangınlarıyla ilgili toplandık, akşama doğru ise Uyuzdere'de orman yangını çıktığı haberini aldık. Yangına karşı her zaman hazırlıklıyız. Yaptığımız toplantının önemi de böylece anlaşılmış oldu. Ekiplerimizin koordineli çalışması beni sevindirdi. İlçe Yangın Komisyonu toplantılarına devam edecek” dedi.