BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.430,55
HABER /  GÜNCEL

Kolombiya-Yunanistan: İyi defansların maçı

Dünya Kupası'nın üçüncü günündeki ilk maç Kolombiya ve Yunanistan arasında. Kolombiya Brezilya'ya birçok eksikle gitti. Her iki takımın defansı da Brezilya öncesi etkileyici bir performansa sahip.

Abone ol

Dünya Kupası'nda üçüncü gün Kolombiya-Yunasitan karşılaşmasıyla başlıyor. Maç öncesi Kolombiya sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle sorun yaşıyor.

Kolombiya'nın kadrosu sakatlıklar nedeniyle Radamel Falcao, Edwin Valencia, Luis Perea ve Aldo Ramirez gibi isimlerden yoksun.

Falcao'nun yokluğunda ileri ikilide Teofilo Gutierrez'e ya Carlos Bacca, ya da Jackson Martinez eşlik edecek.

Yunanistan'daysa Teknik Direktör Fernando Santos dizinden sakatlık geçiren Kostas Mitroglou'yu oynatıp oynatmamaya karar verecek.

Kolombiya daha önce katıldığı dört Dünya Kupası'nın üçünce açılış maçlarını kaybetmiş ve gruptan çıkamamıştı.

Yunanistan ise gruplardan çıkmayı hiç başaramadı daha önceki iki açılış maçını da kaybetti.

Yunanistan büyük ölçüde eleme gruplarında çok iyi bir performans sergileyen savunmasından umutlu.

Yunan savunması eleme grubundaki sekiz maçında gol yemedi. Portekiz ve Nijerya'yla oynadığı hazırlık maçları da golsüz beraberlikle bitti.

Yunanistan gol atamıyor

Ancak Yunanistan özellikle gol atmakta problem yaşıyor. Takım hazırlık maçlarının üçünde gol atamadı.

Kolombiya özellikle hücum hattında çok sayıda seçeneğe sahip. Ancak Luis Perea, Edwin Valencia ve Aldo Ramirez'in kaybı orta sahanın ve defansın ortasında problem yaratıyor.

Teknik Direktörlüğünü Jose Pekerman'ın yaptığı Kolombiya eleme gruplarında özellikle defansıyla etkiyici bir performans ortaya koydu. Takım 16 maçta sadece 13 gol yerken, son 20 karşılaşmalarının sadece ikisini kaybettiler. Kolombiya Belçika'yı yenerken, Brezilya ve Hollanda'yla berabere kalmayı başardı.

Ancak son bir yılda performanslarında bir düşüş yaşıyorlar. Tunus ve Senegal'le berabere kaldılar.