BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.446,54
HABER /  GÜNCEL

Köln: Erdoğan'ın destekçileri ve karşıtları toplanıyor

Başbakan Erdoğan bugün Almanya'nın Köln kentinde konuşacak. Erdoğan'ın konuşma yapacağı Lanxess Arena önünde destekçileri, kentin başka bir alanındaysa protestocular toplanmaya başladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan bugün Almanya'nın Köln kentinde konuşacak. Erdoğan'ın konuşma yapacağı Lanxess Arena destekçileri, kentin başka bir alanındaysa protestocular toplanmaya başladı.

Erdoğan Almanya programı kapsamında bugün Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıldönümü toplantısına katılacak.

Toplantı Köln'deki 20 bin kişilik Lanxess Arena'da yapılacak.

Etkinliği izlemek isteyenler salon önünde toplanmaya başladı.

Lanxess Arena önünde destek sloganları

Grup, 'Bu millet seninle gurur duyuyor', 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atıyor.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) ise Köln'deki Ebertplatz'da buluşarak bir yürüyüş düzenliyor.

Bu yürüyüşe katılacak olanlar da biraraya gelmeye başladı.

Bunun dışında aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Pro NRW adlı grubun da bir gösteri yapacağı bildiriliyor.

Emrullah İşler'e protesto

Bu arada Doğan Haber Ajansı, Erdoğan'dan önce kente gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in dün akşam yemek için geldiği bir restoranın çevresinde toplananlar tarafında protesto edildiğini bildirdi.

Ajans, protesto sırasında Ak Partililer'in de protesto eden gruba tepki gösterdiğini, iki grup arasında gerginlik çıktığını, Alman polisinin iki grubun arasına girdiğini aktardı.

Protesto üzerine İşler aracına binerek restorandan ayrıldı.