BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Köksal Toptan'a yumurtalı saldırı!

AK Parti milletvekili Burhan Kuzu ile özdeşleşen yumurta yeniden gündemde.

Abone ol

Zonguldak’taki Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) söyleşiye katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, bir öğrencinin yumurtalı protestosuyla karşılaştı.

Yumurta, Toptan’a isabet etmezken, öğrenci yaka paça salondan çıkarıldı. Öğrenciden şikayetçi olmayan Toptan, “Bu kızımızı anlıyorum, düşüncelerine saygı gösteriyorum. Hiç kimse bir başka partiyi, hükümeti sevmeye mecbur değil” dedi.

BEÜ Uluslararası İşbirliği ve Diyalog Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği, ‘Geleceğin şekillenmesinde gençliğin rolü’ konulu söyleşiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın konuşması sırasında salondaki bir kız öğrenci ayağa kalkalarak, “Sizi üniversitemizde istemiyoruz” dedi. Toptan, güvenlik görevlilerinin öğrenciye müdahalesini engellerken, konuşmaya devam eden öğrenci, “Ben sizi dinlemek istemiyorum. Üniversiteleri şirket haline, öğrencileri müşteri haline dönüştürmek isteyen AKP zihniyetine karşıyız, bunu istemiyoruz. Üinversitelerin gerçek sahibi öğrencilerdir” diyerek Toptan’a yumurta attı.

Yumurta, Toptan’a isabet etmezken, slogan atmaya devam eden öğrenci, salondaki güvenlik görevlilerince ağzı kapatılıp yaka paça salondan çıkarıldı.

‘KİMSE BAŞKA BİR PARTİYİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİL’

Öğrencinin çıkarılmasından sonra konuşan Köksal Toptan, kimsenin AKP’li olmak zorunda olmadığını, kendisinin de AKP’nin bir propagandisti olarak üniversiteye gelmediğini söyledi.

‘YAKA PAÇA ÇIKARILMASINDAN RAHATSIZ OLDUM’

Salonda, kendisini protesto eden öğrenci gibi düşünmeyen öğrenciler olduğunu belirten Toptan, ;”Hiçbir arkadaşımız o öğrenciye müdahale etme, yuhlama gereği duymadı. Bu çok güzel bir şey. Onun düşüncelerine de saygı göstermemiz gerekiyor” dedi. Toptan, bir öğrencinin, protestocu öğrencinin yaka paça çıkarılmasının doğru olmadığını ifade etmesi üzerine de “Bundan ben de rahatsız oldum” diye konuştu.

Protestonun ardından koruma görevlisi araçtan getirilen şemsiye ile Toptan’ın arkasında durarak yeni bir eylem olasılığına karşı önlem aldı. Toptan’ın şikayetçi olmaması üzerine de öğrenci hakkında işlem yapılmadı.