BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  DÜNYA

Köfte, şiş kebabın tahtını yıktı

Yabancı turistlerin Türk mutfağıyla ilgili “şiş kebap” algısı, yerini köfteye bıraktı. <br/>Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin 4. kuşak temsil...

Abone ol

Yabancı turistlerin Türk mutfağıyla ilgili “şiş kebap” algısı, yerini köfteye bıraktı.
Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin 4. kuşak temsilcilerinden İsmail Timur Tezçakın, turistlerin, yıllardır Türkiye ve Türk mutfağı ile şiş kebabı özdeşleştirdiklerini vurgulayarak, “Menümüzde kuzu şiş de bulunuyor, tadı da gerçekten çok güzel. Ancak, yabancı turistin Türk mutfağını şiş kebap ile özdeştirmeleri garibimize gitti. Bu algıyı değiştirmek için şiş kebap siparişi veren yabancı misafirlerimizin tabaklarına tatmaları için birer de köfte koyduk. Hiçbir baharat kullanılmadan, özenle seçilen etlere çok az miktarda ekmek, tuz ve soğan katılarak yoğrulan ve hijyenik bir ortamda ızgarada pişirilerek servis edilen köfteler, yabancıların da ilgisini çekti. Bir sonraki gelişlerinde, doğrudan köfte siparişi vermeye başladılar" dedi.
’www.tripadvisor.com başta olmak üzere uluslararası ünlü gezi sitelerinde artık şiş kebap kadar Sultanahmet köftesi hakkında da övgü dolu yorumlar yer alıyor. Yorumlarında taklitlerimiz hakkında uyarılarda bulunan yabancılar bile var’’ diyen Tezçakın, Türkiye’nin ve Türk mutfağının tanıtımına katkı sağlayan bu gelişmelerden dolayı gurur duyduklarını söyledi.
(İHA)