BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Koçtan Erdoğana gözdağı

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç Başbakan Erdoğan'ın Yüce Divan'a gideceğini iddia etti.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için ''sahte cennetin bittiğini, fatura ödeme zamanının geldiğini savunarak, ''Faturayı, Tayyip Bey ve kendinden menkul kadrosu, bu zevat ödeyemeyecektir'' dedi.

Koç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ekonomi ve tarımdaki gelişmeleri değerlendirdi. İzlenen tarım politikalarının, üreticiyi canından bezdirdiğini, Başbakan'ın ''sefada'', köylünün ''cefada'' olduğunu savunan Koç, bu durumun, Başbakan'ın umurunda olmadığını söyledi.

Başbakan'ın, iktidarları döneminde köylünün ve tarımın altın devrini yaşadığını söylediğini belirten Koç, ''Çiftçinin altın yılını yaşadığını iddia edenler ya hesap bilmiyor ya da çiftçiyi gözden çıkarmışlardır. Kim gerçek dışı konuşuyor, Başbakan mı feryat eden köylü mü?'' diye sordu.

İktidarın gözünün, ''devletten avanta koparmak için oyun içinde oyun yapan grupların çıkarlarını gözetmekten başka bir şeyi göremez'' olduğunu öne süren Koç, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, bu kadar aciz, çiftçinin gözünün içine baka baka onu yanıltan, kandıran bir konuma hiçbir zaman düşmemeliydi'' dedi.

''YOL MASRAFLARINDAN KURTARIRLAR''

Köylünün, dünyanın en pahalı mazotunu, elektriğini kullandığını ifade eden Koç, çiftçinin 2002'de 4.78 kilogram buğdayla, 2006'da ise 6.27 kilogram buğdayla 1 litre mazot alabildiğini vurguladı.

Haluk Koç, Başbakan'ın kontrolünü gittikçe kaybettiğini, yaratmaya çalıştığı pembe tablonun karardığını, işsizlik, yoksulluk ve ''Ali Diboların'', Başbakan'ı bunaltmaya başladığını savundu.

Terörün her gün gençleri ''yuttuğunu'' dile getiren Koç, Erdoğan'ın, ''çete halisünasyonları içinde, çaresiz, kendinden menkul danışmanlarının güdümünde terörle mücadele edecekmiş gibi görüntü vermeye çalıştığını'' öne sürdü.

Gelecek dönemde Yüce Divana gitmek için uzun bir sürenin gerekmeyeceğini belirten Koç, ''Dosyalar, raporlar, yargı kararları hazır. Hazırlan ey Maliye Bakanı hazırlan, gidiyorsun. Bence Çankaya'da, Anayasa Mahkemesine yakın bir yerde bir ev tutması lazım bu kadronun; Yüce Divan oturumlarına kolay katılabilmeleri için... Yol masrafından kurtarırlar'' diye konuştu.

''KARANLIKTA ISLIK ÇALAN EKONOMİ YÖNETİMİ''

Grup Başkanvekili Koç, faizlerde, başlangıçtaki beklentilerin aksine değişim yaşanmasının, uygulanan ekonomik ve mali programın hedeflerinden uzaklaşmasının göstergesi olduğunu kaydetti.

Merkez Bankasının Nisanda faizleri düşürdüğünü, dün ise önemli oranda artırdığını anımsatan Koç, ''Bu, ekonomi yönetiminin öngörüsüzlüğünü gösteriyor. Karanlıkta ıslık çalan, önünü göremeyen bir ekonomi yönetimi olabilir mi?'' diye sordu. Haluk Koç, yabancı sıcak paranın, Cibuti de dahil, dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'de elde faiz ve kur kazancından fazla kazanç elde edemediğini ifade etti.

Yakın dönemde ekonomik büyümenin olumsuz etkileneceğini,  işsizliğin ve bütçe açığının artacağını, kamu yatırımlarının dibe vuracağını savunan Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

''Başbakan ve AKP için sahte cennet bitmiştir. Artık fatura ödeme zamanı gelmiştir. Demokratik bir şekilde sandıkta Türk halkı, AKP'den bu faturayı bir günde kesecektir. Türk milleti, seçim günü kalemini kıracak, infazı, sandıkta yapacaktır. Faturasını, Tayyip Bey ve kendinden menkul kadrosu, bu zevat ödeyemeyecektir.''