BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.384,58
HABER /  DÜNYA

Kocasakal Hasdal düğününde org çaldı

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Hasdal Cezaevi’nde evlenen Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin düğününde org çaldı. Başkan Kocasakal, çift ...

Abone ol

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Hasdal Cezaevi’nde evlenen Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin düğününde org çaldı. Başkan Kocasakal, çift için, “Dışarıda bir yaz yağmuru” şarkısını çaldığını söyledi.
"Ergenekon terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 16 yıl 6 ay ceza alan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Silivri duruşmalarında tanıştığı Kezban Merey ile Hasdal Cezaevi’nde evlendi. Çiftin düğününe CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da katıldı. Cezaevi çıkışında açıklamalarda bulunan Ümit Kocasakal, genç çift için org çaldığını söyledi.

“SÖZ VERDİK, DÜĞÜNLERİNİ DIŞARIDA ÖZGÜRCE KUTLAYACAĞIZ”
Teğmen Mehmet Ali Çelebi’ye dışarıda özgür bir düğün sözü verdiklerini belirten Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, şunları söyledi:
“Hüzünlü mutluluğuna sahip olduk ve orada bir söz verdik. İnşallah düğünlerini hep birlikte dışarıda kutlayacağız. Bu zor günler geçecek. Biz Türkiye’ye hukuk devletini, demokrasiyi getirmek için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizde mutlaka başarıya ulaşacağız. İçeride donanmanın saygın subaylarıyla bir araya geldik. Dimdik duruyorlar. Tüm Türk milletine içeriden kucak dolusu sevgiler getirdik. Kolay bir şey değil. Bugünkü manzara siyasi bir mahkumiyet kararı verildiği, yani insanların hayatlarının siyasi bir tercihle elinden alındığıdır. Mücadelemiz bu haksızlığa, bu vicdansızlığa, bu hukuksuzluğa karşıdır.”

“TÜRKİYE’DE HİÇ KİMSENİN HUKUK GÜVENLİĞİ KALMAMIŞ”
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ise, Çelebi’yi mutlu gününde yalnız bırakmadıklarını belirterek, “Bir insan mahkum dahi olsa insan olmaktan çıkmıyor. İnsan onuru, insanlığı baki kalıyor. Dolayısıyla teğmenimiz hakikaten çok dik duran, Türk ordusunun çok şerefli bir subayı. Mustafa Kemal’in askerlerinden bir tanesi. Dolayısıyla onun bu mutlu gününde yanında yer almak bizler için bir onurdur. Türkiye’de hiç kimsenin hukuk güvenliği kalmamış durumda ama böyle bir ortamda da insan yaşamı devam ediyor. Sevgiler devam ediyor. Burada iki genç evlendiler. Tabii bu şartlarda olması insanın içini burkuyor ama bazen şunu da insan düşünüyor. Kim içeride, kim dışarıda? Acaba içeride olan onlar mı yoksa bizler miyiz? Bunu herkesin iyi düşünmesi lazım. Çifte mutluluklar diliyorum” diye konuştu.
Çift için org çaldığını dile getiren Ümit Kocasakal, “İyi şarkı söylerim, org çalarım. Dışarıda bir yaz yağmuru şarkısını çaldık” diye konuştu.

BARO BAŞKANLARINA “BALYOZ” HEDİYE EDİLDİ
Metin Feyzioğlu, içeride kendilerine hediye edilen balyozun üzerinde, “Asrın iftirası, Balyoz davası” yazdığını söyledi. Feyzioğlu, “Türk yargısı bu milletin her ferdi için bir güvenceyse bu güvence hepimizin elinden alındı” dedi.
Öte yandan cezaevinden çıkan gelin arabasında bulunan gelinin ağabeyi, düğünün çok güzel olduğunu söyledi.
(İHA)