BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.385,46
HABER /  DÜNYA

Bir kıvılcım barakaları yaktı

Konya’da daha önce yıkılan telefoncular çarşısı yanında yeniden yapılanma olunca ikinci kez yıkım kararı alındı. Polis ve zabıta gözetiminde...

Abone ol

Konya’da daha önce yıkılan telefoncular çarşısı yanında yeniden yapılanma olunca ikinci kez yıkım kararı alındı. Polis ve zabıta gözetiminde yeniden yapılan barakalar yıkıldı ancak kaynak makinesinden çıkan kıvılcım yıkık barakaların tamamen yanmasına neden oldu.
Olay, Meram ilçesi Şükran Mahallesi Furkandede Caddesi üzerinde bulunan eski telefoncular çarşısı civarında meydana geldi. 2 ay önce telefoncular çarşısı alınan karar gereği yıkılmıştı. Dün gece telefoncular çarşısı yanında bulunan boşluğa bazı telefoncular çok sayıda baraka kurdu. Durumdan haberdar olan belediye ekipleri, polis ve zabıtayla alana giderek barakaları boşalttırdı. İş yerlerinin boşaltılması üzerine dozerler barakaların yıkımına başladı. Barakaların köşelerinin ayrımı ise kaynak makineleri ile yapıldı. Ancak kaynak makinelerinden çıkan küçük kıvılcımlar bir anda yerini alevlere bıraktı. Görevlilerin yangını kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışmasına rağmen alevler iyice büyüdü. Bu sırada bölgede bulunan vatandaşlar ise merakla izledikleri yangını cep telefonları ile kaydetti. Polis ve zabıta ekiplerinin uyarısına aldırış etmeyen vatandaşlar, yanan barakaların içinden gelen patlama sesleri nedeniyle kısa süreli panik yaşadılar. Çağrılan itfaiye ekipleri üç ayrı noktadan yangına müdahale ederek, yangını kontrol altına aldılar. Yıkılan barakaların büyük bir bölümü yangında yok oldu.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)