BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,57
ALTIN 2.376,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaoğlu dan Bucaspora müjde

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'i gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de temsil edecek Bucaspor'a stat müjdesi verdi.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek Bucaspor'un stat problemini çözecekleri müjdesini verirken, play-off maçlarında takımlarını destekleyecek Altay ve Karşıyaka taraftarları için de İstanbul'a 120 otobüs kaldıracaklarını açıkladı.

Yeni Asır gazetesinin haberine göre, Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Turkcell Süper Lig'e yükselerek, İzmir'in 7 yıllık hasretini bitiren Bucaspor'un stat probleminin çözüleceğini belirterek, Buca'ya yeni bir stat yapılması ya da mevcut stadın kapasitesinin artırılması ihtimallerini değerlendirdiklerini, iki çözümden birini mutlaka hayata geçireceklerini ifade etti.

Bucaspor'un elde ettiği başarının kulüpte yakalanan birlik ve beraberlikten kaynaklandığını ve bunun paradan daha önemli bir etken olduğunu bildiren Kocaoğlu, şu görüşlere yer verdi: ''Tabi ki kulüplere para lazım, ama öncelikle kurumların iyi yönetilmesi gerekiyor. Birlik ve beraberliği sağlaması, aklı ve bilimi kullanması gerekiyor. Bucaspor bunu başardı. Şimdi sıra Altay ve Karşıyaka'da. 2009 Yerel Seçimleri öncesi hazırladığımız bildirgede, İzmir'e 2 ayrı stat için söz vermiştik. Kentin kuzeyinde yapılacak stadın yeri Karşıyaka olarak belirlendi, güneyde yapılacak stadın ise Buca'da yapılması daha uygun olur. Ancak ilçe sınırlarında stat yapacak Hazine arazisi bulmakta sıkıntımız var. Bu nedenle mevcut stadın kapasitesinin artırılması da gündemde.''

Kocaoğlu, Süper Lig için İstanbul'da play-off mücadelesi verecek Altay ve Karşıyaka'yı da yalnız bırakmayacaklarını, taraftarlar için maç başına 20'şer olmak üzere toplam 120 otobüs tahsis edeceklerini kaydetti.