BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kocanı şu anda öldürüyoruz

Kocası kaçırıldı, babasını aradı... Aldığı cevap ile hayatının en büyük şokunu yaşadı... İşte sevdayı vuran töre;

Abone ol

Olay, Diyarbakır’da 3 ay önce kafasına kurşun sıkılarak öldürülen 23 yaşındaki Rüstem Gidici’nin, cesedinin bulunmasıyla ortaya çıktı...

Diyarbakır Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre... 19 yaşındaki Nazan Dinar ile Rüstem Gidici birbirlerine aşık oldu ve evlenmeye karar verdi. Ancak Nazan’ın ailesi bu evliliğe karşı çıktı. Ve baba Vezir Dinar kızını, kardeşi İrfan Dinar’ın oğlu Atilla Dinar ile zorla dini nikahla evlendirip Bismil İlçesi’ne gönderdi.

8 ay nikahsız evli kalan Nazan, sık sık eşi Atilla ve aynı zamanda amcası olan kayınpederi İrfan Dinar’ın fiziksel şiddetine maruz kaldı. Nazar, bir yolunu bulup Diyarbakır’daki babasının evine geri döndü.

Askeri cezaevinde nikah
Nazan Dinar, bir süre sonra aşık olduğu Rüstem Gidici ile imam nikahı kıyarak babasından ayrı bir evde yaşamaya başladı. Rüstem Gidici, vatani görevini yapmak üzere İzmir’e gitti. Ancak eşinin tekrar ailesi tarafından eski kocasına verileceğini öğrenince firar ederek Diyarbakır’a geldi. Ancak Gidici, Diyarbakır’da yakalanarak İzmir’deki birliğine teslim edildi ve firar ettiği için askeri cezaevine konuldu. Nazan, ailesinden habersiz İzmir’e giderek dini nikahlı eşi Rüstem ile cezaevinde resmi nikah kıydırdı. Genç çift, Rüstem Gidici’nin terhis olmasıyla Diyarbakır’da yaşamaya başladı.

10 bin YTL başlık istedi
Nazan’ın babası eski köy korucusu Vezir Dinar bu evliliğe karşı çıkarak, kızına karşılık Rüstem Gidici’den 10 bin YTL başlık parası istedi. Vezir Dinar, “Parayı verin, Diyarbakır’dan gidin. Çünkü kardeşim ile yeğenim olan damadım ikinizi de yaşatmaz” dedi. Rüstem Gidici bu kadar parası olmadığını söyleyince, baba Dinar bu kez kızına, “Öyleyse Rüstem gitsin, sen kal. Parayı getirdiği zaman gidersin” diye konuştu.

Nazan Gidici ise babasını dinlemeyip yine eşiniyle birlikte yaşamaya devam etti. Parayı alamayan baba Vezir Dinar damadı Rüstem Gidici’yi, kızının eski kocası Atilla Dinar, eski kayınbiraderi olan kardeşi İrfan Dinar ve eski kayınbiraderi Mehmet Dinar ile birlikte Diyarbakır’dan kaçırıp Çakırbağ Beldesi’ne götürdü.

Rüstem Gidici eşi Nazan Gidici’ye cep telefonundan gönderdiği mesajda, “Canım beni aramışsın duymadım. Babanla konuşuyoruz” dedi. Genç kadın, mesaj üzerine babasını arayıp eşini merak ettiğini söylemesi üzerine babasından, “Onu öldürdüm” yanıtını aldı.

Nazan, “Şaka mı yapıyorsun” demesi üzerine de, “Yok şaka yapmıyorum. Belki şu an öldü, belki öldürüyorlar” cevabını verdi. Rüstem Gidici’nin aynı gün başına 4 kurşun sıkılmış haldeki cesedi, Gömmetaş Köyü yakınlarında çobanlar tarafından bulundu.

Jandarma’nın olay yerinde yaptığı incelemede, sol eli yumruk şeklinde kapalı olan Rüstem Gidici’nin güçlükle açılan elinden ‘Nazan-Rüstem’ yazılı evlilik yüzüğü çıktı. //