BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,10
ALTIN 2.471,85
HABER /  GÜNCEL

Kocaeli'nde kaçak akaryakıt baskını

Kocaeli'nde kaçak akaryakıt soruşturmasında 10 tutuklama kararı çıktı

Abone ol
Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 9 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 32 zanlıdan 10'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul, Kocaeli, Şanlıurfa, Bursa, Sakarya, Kastamonu, Balıkesir, Afyon ve Batman'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 32 kişi, Kocaeli Adliyesinde Cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan, suç örgütü elebaşıları oldukları öne sürülen Lütfü Yalçın, Derya Kutlu ve Ercan Sungur ile akaryakıt istasyonu sahibi Tekin İpekyüz ile Eniz Günay, Mehmet Kumkaldı, Mahmut Aydın, Kenan Altın, Yüksel Kılıçcı ve İhsan Adak tutuklandı.

Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada zanlılar arasında bulunan ve bir akaryakıt dağıtım firması sahibinin yeğeni olduğu öğrenilen Mehmet Sıddık D'nin de serbest bırakılanlar arasında olduğu bildirildi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 12 Mart'ta İstanbul, Kocaeli, Şanlıurfa, Bursa, Sakarya, Kastamonu ve Balıkesir'de ''örgütlü halde akaryakıt kaçakçılığı'' yaptıkları iddiasıyla 30 kişi yakalanmış, zanlıların verdiği ifade doğrultusunda Afyon ve Batman'da da 11 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından zanlılardan 32'si adliyeye sevk edilmişti.

Operasyonda 7 akaryakıt istasyonu, 2 madeni yağ fabrikası, 2 nakliye garajı ve 1 hafriyat firmasında yapılan aramalarda 501 bin litre kaçak akaryakıt, farklı firmalar adına hazırlanmış kaşeler ile sevk irsaliyeleri, faturalar, vergi levhaları, kaçak akaryakıt satışının not edildiği ajandalar ve 1 tabanca ele geçirilmişti.