BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP dar gelirli kadına 600 TL verecek

Feshane Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Ordu Günleri' ne katılan Kılıçdaroğlu, ikram yöresel yiyeceklerden yiyerek enerji topladı.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, Ordu Dernekler Federasyonu tarafından Feshane Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Ordu Günleri'' adlı etkinliğe katıldı.

Bütün stantları gezen Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Halk oyunu gösterilerini de izleyen Kılıçdaroğlu'na, Ordu'ya ait yiyecekler ikram edildi ve çeşitli hediyeler verildi.

Daha sonra vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, seçime hazır tek partinin CHP olduğunu belirtti.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren partinin CHP olduğunu, bunun unutulmaması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Şimdi CHP bu hakkı verdikten sonra ikinci bir önemli adım attı. Kadınlara ekonomik güvence sağlayan parti de CHP olacaktır, aile sigortasıyla. Ailenizin sigortası olacaktır. Kadına yönelik şiddet artıyor. Eğer koca işsizse derdini kime anlatacak? O açıdan biz sosyal devleti yeniden inşa edeceğiz. Ailede barışı, huzuru sağlayacağız. Ailede kadını daha güçlü konuma getireceğiz. Ayda 600 lirayı kadının banka hesabına yatıracağız. Kimseye muhtaç olmayan mutlu, huzurlu aile yaratacağız. Bir ailede mutluluk varsa bilin ki ülke mutludur. ''

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Bağlar ilçesinde sabahleyin çocuklarına kahvaltılık bir şey veremeyen annenin intihar ettiğini, bu olayın acısının, bütün ülkenin acısı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin çok güzel bir coğrafyada bulunduğunu, doğudan batıya güneyden kuzeye huzuru egemen kılacakları bir sosyal devleti yeniden inşa edeceklerini vurgulayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Bunun için mücadele edeceğiz. Size verdiğimiz bir söz vardı kurultayda. CHP'yi yenileştireceğiz, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Projelerimiz olacak, yeni insanlar, yeni yüzler olacak. Sizler yeni yüzler i gördükçe CHP'nin yeni  yüzünü birazcık daha seveceksiniz. Eskiler de çok değerli. Onlara da saygımız var, onlar da bizim başımızın üstünde. Onlara asla, 'siz durun, oturun, konuşmayın' demiyoruz. Onlar da bizimle beraber sokak sokak köy köy gezecekler. Beraber mücadele edeceğiz. O mücadelenin yolu, sosyal devleti yeniden inşa etme çabası olacaktır. Bunu sağlarsak mutlu bir Türkiye'yi kuracağız. Sizlerin desteğiyle yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Bu güzel coğrafyada bir çocuk bile yatağa aç girmesin.''


Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, milletvekili adayları Oktay Ekşi ve Süleyman Çelebi de eşlik etti.