BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

KOBİDER'den 4+4+4'e tam destek

İş dünyasından KOBİDER eğitim tartışmalarına katıldı. KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, teklifin reform niteliğinde olduğunu iddia etti.

Abone ol

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, 4 4 4 olarak anılan ve zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören kanun teklifinin eğitimde reform sayılabileceğini ve mesleki eğitimi öne çıkaracağı için desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yasa teklifine olumlu baktıklarını ifade etti. Türkiye'nin, eğitimde reform sayılabilecek bu tür düzenlemeye acil ihtiyacı olduğuna işaret eden Özgenç, şunları kaydetti:

''Yeni sistem mesleki eğitimi öne çıkaracağı için desteklenmeli. Eğitim reformunda önceliğimiz mesleki eğitimde becerileri yüksek gençler yetiştirmek olmalıdır. Bu hususta gelişmiş AB ülkelerinden Almanya örnek alınabilecek en iyi ülkedir. Bu ülkede düz lise eğitimi yüzde 30'lar seviyesindeyken mesleki eğitim ise yüzde 70'ler düzeyindedir.

Ülkemizde ise uygulanmakta olan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim çıraklık kültürüne adeta balta vurmuştur. Sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitime geçildikten sonra çıraklık kavramı bitmiştir. 14 yaşında ilköğretimi bitirip lise çağına gelen kimi öğrenciler liseye devam ederken bir kısmı da boşta kalıyor.''