BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de son dakika Peşmerge girdi mi?

Kobani son dakika açıklaması Mesud Barzani'den geldi, Barzani daha çok Peşmerge gönderebileceklerini söyledi işte Kobane son durum.

Abone ol

KOBANİ için son dakika açıklama Mesud Barzani'den geldi. Peşmerge ise Kobani'ye geçmek için Mürşitpınar sınır kapısında bekliyor işte Kobani son durumu ve gelişmeler.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye’nin izni ve Amerika’nın yardımı olmadan Peşmerge Güçleri’nin Kobani’ye geçmesinin imkânsız olduğunu söyledi.

Türkiye'nin isteğiyle ÖSO dün Kobani'ye 200 kişiyle girdi.

  11.50 - PEŞMERGE'NİN SON DURUMU  

Kobani'ye gitmek üzere dün yola çıkan peşmergeler Suruç’a gece saatlerinde vardı. Mürşitpınar Sınır Kapısı güzergâhında bulunan Çukobirlik’te bekletilen peşmergelerin bugün gruplar halinde Kobanê’ye geçmesi bekleniyor.

10 KİŞİ KOBANE'Yİ GEÇTİ

İlk olarak bu sabah peşmerge yetkililerinden oluşan 10 kişilik bir grup Kobani’ye geçti. Peşmerge yetkililerinin, YPG/YPJ yetkilileriyle görüşeceği kaydedildi. Bu görüşmede Peşmerge'nin girişi ve silahların sevki netleştirilecek.

SİLAHLAR DA GELDİ
peşmerge-kobani-.jpg
Havayoluyla gelen 85 kişilik gruptan sonra bugün sabaha karşı saat 15.30 sularında karayollarıyla silahlarıyla gelen 65 kişilik grup da Suruç’a geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Suruç’ta peşmergelerin geçişi önce ilçe merkezinden olacaktı ancak daha sonra “güvenlik” gerekçesiyle çevre yollar kullanıldı.

Peşmergeler sabaha karşı saat 3.30 sularında diğer peşmergelerin de tutulduğu sınır hattı güzergahındaki Çukobirlik’e getirildi. Peşmergenin sınıra geçişi için köy yolları kullanılırken, sınır hattına doğru giden tüm yollar asker ve polisler tarafından tutuldu.

BUGÜN GRUPLAR HALİNDE GİRECEKLER

kobani-için-suruçta-bekleyen-peşmergeler.jpgMürşitpınar Sınır Kapısı güzergâhında bulunan Çukobirlik bir noktada bekletilen peşmerge güçlerinin bugün Kobani’ye geçmesi bekleniyor.

Peşmergelerin gruplar halinde getirdikleri silahların da parça parça Kobani’ye geçeceği öğrenildi.

  11.45 - MESUD BARZANİ'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMA

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı bir açıklamada, Kobani’ye gidecek peşmerge grubuna başarılar dileyen Başkan Barzani, Kobani’deki kardeşlerine iyi bir destek olmasını temenni ederek, “Daha fazla güç istedikleri takdirde ve şartlar el verirse, Kobani’yi korumak ve Rojava’da teröristleri hezimete uğratmak için daha fazla güç gönderebiliriz” sözleri yer aldı.

Açıklamada, Başkan Barzani’nin Kürdistan halkının Rojava ve Kürdistan Bölgesi’nde cesurca kendini müdafaa ederek IŞİD’i hezimete uğratmasını gurur verici olarak tanımladığı belirtildi.

TÜRKİYE OLMASAYDI İMKANSIZDI

Türkiye’nin izni ve Amerika’nın yardımı olmadan Peşmerge Güçleri’nin Kobani’ye geçmesinin imkânsız olduğunu ifade edilen açıklamada, “Müttefiklerimiz harekete geçerek hava operasyonlarının yanı sıra ABD savaş uçaklarının Kürdistan Bölgesi’nin yardımlarını kente ulaştırması önemli bir adımıydı. Kobani savaşçıların bu yardımlarla IŞİD’i püskürtmesi de takdire şayandı” denildi.

peşmerge-kobani-konvoyu.jpg

Açıklamada, Başkan Barzani’nin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Türkiye sınırından peşmergenin geçişi için telefonla görüştüğü belirtildi.

Yapılan telefon görüşmesinde, “Kürdistan Bölgesi, Amerika ve Türkiye’nin ikili ve üçlü görüşmeleri sonucu Türkiye, sınırından peşmergenin geçişine rıza gösterdi ve Amerika da bu adımı destekledi” ifadeleri yer aldı.

 ÖSO KOBANİ'YE GİRDİ

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Komutanı Abdulcebbar El-Akidi, YPG’yle işbirliği içinde 200 milisi bu sabah Rojava’nın Kobani kentine gönderdiklerini belirtti.

Sınır kapısında bekletilen ÖSO mensuplarından oluşan bir grubun dün sabah saatlerinde Kobani’ye geçiş yaptığı belirtti.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Komutanı Abdulcebbar El-Akidi, Kobani’deki Kürt güçleriyle işbirliği içinde olduklarını ve sabah 200 ÖSO mensubunun Türkiye üzerinden Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani kentine geçtiğini söyledi.

Kobani’ye daha fazla asker göndereceklerini söyleyen Komutan Abdulcebbar El-Akidi, “Kentteki askeri güçleri hareket ettirmek zorlaştı. Bundan dolayı şuan bununla yetiniyoruz” dedi.

ÖSO mensuplarının elinde hafif ve orta silahlar olduğunu dile gertiren Abdulcebbar el-Akidi, kenti tamamen kurtarana kadar kobani’den çekilmeyeceklerini ifade etti.