BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de ölüler kokmasın diye

Terör örgütü IŞİD’in Suriye’deki saldırıları devam ediyor. IŞİD yüzünden bir çok insan evsiz kaldı, bir çoğu da ailesini kaybetti.

Abone ol

Kobanili sığınmacı "Ölülerimiz kokmasın diye üzerlerini çamurla örttük" dedi.

 ŞİD saldırısından kurtulanlarda yeni bir hayat kurmak için Türkiye’ye sığındı. Ancak Kobanili sığınmacıların hayat hikayeleri de yürekleri burkuyor.

IŞİD’in Kobaniye 25 kilometre uzaklıktaki köylerine saldırdığı geceyi anlatan Osman Berkel, “ Koban’ın kuzeyinde 25 kilo metre içerisindeyiz. Arapların bulunduğu bölgedeyiz. Gece yarısı saat 12.00’da bize kurşunlar, bombalar, toplar geldi. Biz köylerimizi terk ettik. 6 gündür her iki sınır arasında kalıyoruz. Her iki sınır arasında çorak bir arazideyiz. Üzerimize, toz ve rüzgar kalkıyor. Yiyecek içecek yok. Bombalar patlıyor. 'Ölenler kokmasın' diye üzerlerini çamurla örtüyoruz. Hayvanlarımız ölüyor, kokudan duramıyoruz. Kadınlarımız toz ve toprakta doğum yapıyor.” diye konuştu.

Dünya milletlerinden yardım beklediklerini vurgulayan Berkel, “Nerde dünya, nerede insan ve hayvan hakları. Yeter artık her iki sınırda bize çiçek versinle,r bizde ekelim. Belki yarın öbür gün çocuklarımız onların gölgesinde oturur. Vatanımız kalmadı, toprağımız kalmadı.” şeklinde konuştu.

Suriye’de ticaretle uğraştığını söyleyen Berkel, “Dükkânım vardı. Hortum satıyordum, gübre satıyordum, motor parçaları satıyordum. Sulu arazim vardı. Arabam, hayvanlarım vardı. Bugünde üzerimde sadece bu elbiselerim kaldı.” ifadelerini kullandı.

Berkel son olarak şunları kaydetti: “Hangi hallerle bunları yaptık. Yaşım 47 bunları yapana kadar çok çektim. Bugünde bu üzerimdeki elbiselerden başka bir şey kalmadı. Biz kime söyleyelim kaç gündür doğru düzgün yemek yemedik. Biz dünyadaki ölüleri çağırıyoruz, sağ kalanları çağırmıyoruz. Geldiler kurşunlarla öldürdüler. Cenazesini yerden kaldıracak kimse kalmadı. Kime ulaşıyorlarsa boğazını keserek öldürüyorlar. Hiçbir şeyimiz üst üste kalmadı.”