BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.430,70
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de çatışmalar şiddetleniyor

Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan Kobani kentinde 10 günü aşkın süredir IŞİD ve YPG arasındaki çatışmaların şiddetlendiği bildiriliyor. Reuters haber ajansı, IŞİD'in YPG'nin elinde bulunan bir tepeyi aldığının anlaşıldığını aktarıyor.

Abone ol

Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan Kobani kentinde 10 günü aşkın süredir IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) ve YPG (Halk Savunma Güçleri) arasında süren çatışmaların şiddetlendiği bildiriliyor.

Reuters haber ajansı, IŞİD'in YPG'nin elinde bulunan bir tepeyi aldığının anlaşıldığını aktardı.

YPG'ye yakın haber siteleri ise dün geceden bu yana YPG'lilerin birçok IŞİD militanını öldürdüğünü ve bazı askeri araçlarını imha ettiğini duyurdu.

Çatışmaların üç ayrı cephede devam ettiği belirtiliyor.

Reuters, görgü tanıklarının, IŞİD'in attığı en az iki bombanın sınırın Türkiye tarafına düştüğünü söylediklerini aktarıyor.

Ajansın haberine göre görgü tanıkları bombaların üzüm bağlarına düştüğünü söyledi.

Üzüm bağının sahibi olduğu belirtilen Hüseyin Türkmen, "Korkuyoruz. Arabayı alıyoruz ve bugün buradan ayrılıyoruz" diyor.

Kalabalık bir grup Kobani'ye geçti

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları için Gözlemevi ise, Kobani'nin doğusundaki sınır bölgesinde Türk askerlerinin ve IŞİD militanların silah seslerinin duyulduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın konuyla ilgili haberinde, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Karaca Mahallesi'nde çatışmaları izlemek isteyenlerin yüksek tepelere çıktığı, zaman zaman seken kurşunların Türkiye tarafına da isabet ettiği belirtiliyor.

Bu arada Kobani sınırındaki insan zinciri eylemi de devam ediyor.

Çatışmaların yoğunlaşması üzerine nöbet tutan kitlenin Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yöneldiği bildiriliyor.

Kalabalık bir grubun topluca sınırı geçerek Kobani'ye doğru yürüyüşe geçtiği aktarılıyor.

IŞİD'in 11 gün önce Kobani'ye yönelik saldırısı sonrası onbinlerce Suriyeli Kürt Türkiye tarafına geçmişti.