BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum! Kobani harabeye döndü!

Kobani'den gelen son dakika haberleriyle birlikte IŞİD ve YPG arasındaki çatışmaların ardından görüntüler de medyaya yansıdı. İşte Kobani'de son durum

Abone ol

Kobani'de IŞİD ile YPG güçleri arasında 59 gündür çatışmalar sürüyor. Kobani son dakika haberlerine göre şehirde savaşın yol açtığı yıkım çok büyük. Kobani son durum fotoğraf karelerine ve video görüntülerine yansıyor. İşte Kobani sokaklarının son hali...

Halen sokak çatışmalarının devam ettiği Kobani’de, IŞİD militanları ile çarpışan YPG’liler, kanlarının son damlasına kadar savaşacaklarını söyledi.

kobani.20141113052352.jpg


Şanlıurfa ile Gaziantep arasında olan Suriye topraklarında kontrolü tamamen ele geçirmeyi amaçlayan IŞİD militanları, hedeflerine ulaşmak için Carablus ile Telabyad ilçeleri arasında olan PYD denetimindeki Kobani'yi ele geçirmek için 59 gün önce saldırı başlattı. Kobani'nin doğu ve batısından yola çıkan IŞİD militanları güzergah üzerindeki köyleri ele geçirince yaklaşık 200 bin Suriyeli evlerini terk ederek sınıra dayandı ve Türkiye'ye geçti.

İŞTE KOBANİ SOKAKLARINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

Suriye'de IŞİD ile YPG güçleri arasında 59 gündür çatışmaların sürdüğü Kobani'de, savaşın yolaçtığı yıkım ve sokak çatışmaları, DHA ekibi tarafından görüntülendi.

Halen sokak çatışmalarının devam ettiği Kobani’de, IŞİD militanları ile çarpışan YPG’liler, kanlarının son damlasına kadar savaşacaklarını söyledi.

KOALİSYON GÜÇLERİ GÖZ AÇTIRMADI!

ABD önderliğindeki koalisyon güçleri, son iki günde Rojava’nın Kobani bölgesinde 10 hava operasyonu gerçekleştirdi. Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Kobani yakınlarındaki 10 saldırıda, IŞİD'e bağlı 8 küçük birlik ile 3 mevzi ve bir lojistik merkezi hedef alındı. Açıklamada, “Suriye genelinde 15 hava operasyonu gerçekleştirildiği” belirtildi.

YPG EN KRİTİK TEPEYİ ELE GEÇİRDİ

Peşmerge Güçleri ile YPG, IŞİD’in işgali altındaki Miştenur Tepesi'nde yeniden kontrolü sağladı. Stratejik öneme sahip olan tepenin alındığını YPG Sözcüsü Polat Can, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu.

Kürt güçleri, IŞİD’in işgal ettiği Miştenur Tepesi'ndeki mevzilere ağır silahlarla saldırmaya başlamıştı.

işid-bayrak-kobani.jpg

Peşmerge Güçleri, YPG savaşçıları ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler, 3 Ekim’de IŞİD’in saldırılarına sert karşılık vererek, Miştenur Tepesi’ne doğru yaklaşık 400 metre ilerleme sağlamıştı.

Söz konusu tepe, kentin geçiş yollarının merkezinde bulunuyor. Mıştenur, örgüte hem takviye ve sevkıyatta, hem de roket ve top saldırılarında büyük avantaj sağlıyordu.

GERİDE 11 CESET BIRAKTILAR

IŞİD'in kenti topa tutması üzerine ABD öncülüğündeki hava güçleri devreye girerek yoğun bombardıman yaptı. 

Kayıplar veren IŞİD ilk kez arkasında militanlarının cesetlerini bırakarak çekildi. IŞİD'in gidişinin ardından 11 örgüt üyesinin cesedi bulundu. 

kobani-son-durum.20141112092442.jpg

İki aydır süren Kobani Savaşı’nda, YPG savaşçıları, özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı bazı birlikler, gönüllü Kürt savaşçıları, IŞİD mensuplarına karşı direniyor. Peşmerge Güçleri de yaklaşık 10 gündür ağır silahlarla örgüt mevzilerine saldırılar düzenliyor.