BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,27
HABER /  GÜNCEL

Kobani eylemlerinde son dakika yeni ölüm

VAN'da Perşembe akşamı mahalle aralarında çıkan olaylarda ateşli silahla yaralandığı belirtilen Yunus Aktaş da hayatını kaybetti.

Abone ol

VAN'da Perşembe akşamı mahalle aralarında çıkan olaylarda ateşli silahla yaralandığı belirtilen Yunus Aktaş tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aktaş'ın ölümü ile birlikte Van'da ölenlerin sayısı 2'yi yükseldi.

BU SABAH ÖLDÜ

Dünden beri hayatın normale döndüğü Van'da çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Kobani'ye destek amaçlı yapılan gösterilerde Perşembe akşamı Beyüzümü ve Seyrantepe Mahallerinde olaylar çıktı. Yollara kapatıp ateş yakan ve slogan atan gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler kendilerine müdahale eden polise taş ve molotof attı.

Olaylar sırasında Yunus Aktaş ve Savaş Yücedağ ateşli silahla yaralandı. Yücedağ kaldırıldığı hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edilirken, Aktaş ise yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Aktaş, bugün sabah saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Serhat Mahallesi'nde bayramın 4'üncü günü çıkan olaylar sırasında hayatını kaybeden Hamit Caner ile birlikte Van'da hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye çıktı.