BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,06
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu toprağın çocukları asla diz çökmedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kobani protestolarını değerlendirdi ve kamuyuna birlik beraberlik mesajları verdi.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sokaklarda terör estirenlerin çözüm sürecine zarar veremeyeceğini belirterek, "Bu ülke asla ve asla böyle hainlere pabuç bırakmaz. Tarihimizde bu toprağın çocukları asla aman demedi, asla teslim olmadı, asla diz çökmedi. Hele hele hainlere asla pabuç bırakmadı" dedi.

AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Zeybekci, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını bahane edilerek yapılan taşkınlıkları sert bir dille eleştirerek, eylemlerin Türkiye'deki köklü kardeşlik bağlarını yok etmeyi amaçladığını söyledi.

Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki bölge halkının barışa susadığını, çözüm sürecinin hiçbir şekilde akamete uğramayacağını, ülkenin en büyük çimentosunun, barış, kardeşlik ve dostluk olduğunu belirten Zeybekci, "Binlerce yıldan beri birlikte yaşayan insanlar, aynı kültürü, aynı toprakları paylaşan, akrabalık bağları kurmuş, kan bağı kurmuş insanlar, aynı kedere üzülen, aynı sevinci paylaşan insanlar, aynı vatana vatan diyen, aynı bayrağa bayrak diyen insanlar, aynı kıbleye dönerek Allahu ekber diyen bir milleti bölmek, parçalamak isteyenler, bu ülkenin huzurunu bozmak isteyenler var. Bunların kim olduğunu bu millet çok iyi biliyor" diye konuştu.

Önceki yıl Doğu Anadolu'ya yaptığı ziyaretle bölgedeki huzur atmosferine şahitlik ettiğini belirten Nihat Zeybekci, şöyle devam etti:

"Geçen yıl mayıs ayında Osmaniye'den başlayarak, Siirt, Batman, Diyarbakır, Muş, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Mardin, Van, Ağrı şehirlerimizin hemen hemen her tarafını dolaştım. İlçe ilçe geceleri kendimiz araba kullanarak köylerde durarak, kasabalarda durarak dolaştık. Gördüğüm muhteşem bir manzara vardı. Oralardaki kardeşlerimiz, barış sürecini, kardeşlik sürecini, ülkemizin yeniden bir araya gelerek yeniden ayakları üzerinde durması, yeniden üretmek, yeniden refahı paylaşmakla ilgili o heyecanı ben yüzlerinde gördüm. Kardeşlerimizin o heyecanını gözlerinde gördükten sonra şunu fark ettim: Eğer ben o sokakları karıştıranlar gibi bu vatanı bölmek için yola çıkmış olsaydım, ben onlar gibi ruhumu, haysiyetimi, şerefimi bir yerlere satmış olsaydım o manzaradan rahatsız olurdum. Ben o zaman da endişemi şöyle dile getirdim, 'Bunlar bu manzaradan rahatsız olurlar, bir bahaneyle illa ki bu ülkeyi karıştırmak isterler' dedim. Şimdi maalesef o manzaraları görüyoruz." 

TARİHİMİZDE BU TOPRAĞIN ÇOCUKLARI ASLA AMAN VERMEDİ

Türkiye'de yaşayan özgür irade sahibi insanların, tarihin hiçbir döneminde hainlere boyun eğmediğini hatırlatan Bakan Zeybekci, son olaylarla toplumun huzurunu bozanların kanun karşısında hesap vereceğini yineledi. 

Zeybekci, "Vatandaşlarımız şundan emin olsun, bu ülke asla ve asla böyle hainlere pabuç bırakmaz. Tarihimizde bu toprağın çocukları asla aman demedi, asla teslim olmadı, asla diz çökmedi. Hele hele hainlere asla pabuç bırakmadı. Bu hainlerin kim olduğunu, ne yapmak istediklerini biliyoruz. Kürt kardeşlerimizin hakları için bu eylemleri yaptığını söyleyenler en büyük ihaneti Kürt kardeşlerimize ediyorlar" diye konuştu.

Selçuklu ve Osmanlı'nın dünyada çok renkli devlet geleneğini belirleyen kilometre taşlarından olduğunu hatırlatan Zeybekci, "Dünya bunu taklit ederek, 72 milleti bir araya getirerek bir ülke ortaya çıkarabiliyor ama biz aynı inanca mensup, aynı coğrafyada binlerce yıllık bir tarihe mensup insanlar olarak bunu sağlayamayacak mıyız? Ben onların akıllarına yanarım. Bu 3-5 günlük bir hengameyle bir yere varamazlar. Bunların hesabı hukuk içinde tek tek sorulacak" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, protesto özgürlüğünün ardına saklanarak başkalarının canına ve malına zarar vermenin hiçbir meşru gerekçesi olamayacağını hatırlattı. Zeybekci, "Barış süreci başarıya ulaşacak, bu topraklarda bütün renkleriyle tek bayrak, tek devlet, tek vatan ve  tek millet olarak yaşayacağız" dedi.

TÜRKİYE BİR ZAMANLARIN 70 SENTE MUHTAÇ ÜLKESİ DEĞİL

Milletin gelecek kaygısından kopuk belli bir kesimin, sadece hükümeti yıpratmak amacıyla mantıktan uzak eleştirilere bel bağladığını anlatan Zeybekci, şöyle dedi:

"Türkiye'de belirli bir kesim var ki, bunlar Türkiye'nin geleceğiyle ilgili heyecan duymayanlar, Türkiye'de faizler yükselirse, kriz çıkarsa, yatırımlar durursa, istihdam düşer işsizlik artarsa, ihracat düşerse, Türkiye tekrar namerde muhtaç olursa kendilerini için yeni bir mevsimin başlayacağını zannediyorlar. Artık geçti… Türkiye bir zamanların 70 sente muhtaç olan ülkesi değil. Belirli bir kesim var, onlara aydın demek pek işime gelmiyor, sadece belirli bir kesim diyelim onlara... Biz tevazu sahibi insanlarız. Suskunluğumuz acizliğimizden değildir, her söze verilecek bir cevabımız vardır bizim. Ama  önce lafa bakarız, laf mı diye, sonra bir de adama bakarız adam mı diye. Sonra biz işimize bakarız."

Zeybekci, sadece Türk Hava Yolları'nın uluslararası prestijinin, Türkiye'nin dünyada hangi noktaya geldiğini özetlediğini dile getirdi. 

SATILMIŞLARIN İŞİ

Zeybekci, sözlerini, "Ülkemizde yaratılmaya çalışılan kaos ortamı tam anlamıyla satılmışların işidir. Tam anlamıyla bu ülkeye ihanet etmek isteyenlerin işidir. Yani bir insan bir ülkenin milli değeri olan Atatürk'ün bir büstüne veya ülkenin bayrağına, ülkenin manevi değerlerine niye saldırır? Sinir uçlarına dokunmak için. Bilerek yapıyor bunu. Kardeş kavgası çıksın istiyorlar yeniden. Bu ülkede yeniden kardeş kanı aksın, yeniden anaların gözyaşı aksın istiyorlar. Cumhurbaşkanımızın söylediği sözün arkasında biz yek vücut olarak duruyoruz. Asla başarılı olamayacaklar. Biz inanıyoruz çünkü… İnşallah galip geleceğiz" diye tamamladı.