BIST 10.158
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.399,08
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Koalisyonda ibre kimden yana?

Ahmet İyimaya, koalisyon konusunda kırmızı çizgilerin bir tarafa bırakılması gerektiğini söyledi.

Abone ol

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, koalisyon arayışlarında muhalefetin öne sürdüğü kırmızı çizgilerde boğulunmaması gerektiğini söyledi. İyimaya'ya göre benzer partiler arasında yapılan koalisyonlar, zıklar arasında yapılanlara göre daha kısa ömürlü!

Ahmet İyimaya, CNN TÜRK'te '360 Derece' programında Şirin Payzın'ın sorularını cevapları. Koalisyon arayışları konusunda net konuşan İyimaya, muhalefetin 7 Haziran sonrası öne sürdüğü kırmızı çizgiler konusunu eleştirdi. Bu konuda boğulmamak gerekir diye konuşan İyimaya, uzun soluklu bir koalisyon için CHP'yi işaret etti. İşte o sözler;

"Bir kere milli menfaatler, parti menfaatlerinin çok üstünde. Bu sorunu çözmek için kırmızı çizgilerde boğulmak yerine iyi niyetli olmak lazım, erdemli olmaz lazım. Ön yargısız olmak lazım. Kısa dönemli koalisyonların benzerler arasında, uzun dönemli koalisyonun ise zırlar arasında fonksiyonel olduğu söylenmekte. Bu bilimsel bir veri değil; ancak bir genellemedir. 

Siyaset kurumu, kendi içerisinde bir koalisyon formülü üretemesse, sanki millet şunu diyecek gibi: Benim 7 Haziran'da verdiğim bir ara karardır. Siyaset kurumu bunu okuyamadı. Ben şu anda bana geldiniz ve esas kararı şimdi vereceğim. Ben bu koalisyon konusunda uzlaşma sağlanamassa ben tek parti iktidarına kolay kolay bir daha dönülemeyeceği kanaatindeyim."