BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

KKTC'li işadamı Star'a talip

TMSF’nin ikinci kez satışa çıkaracağı Star Gazetesi’ne sürpriz talip... Kuzey Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa gazeteyi almak istiyor. Özmen emlak kralı olarak biliniyor.

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından daha önce satışı çıkarılan ancak talip bulamayan Star gazetesine 25 Ocak'ta yapılacak ihalesi öncesinde iki teklif geldi. Daha önce Bugün gazetesini alarak sektöre adım atan Koza-İpek Grubu Star gazetesini talip olurken, ikinci teklif ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı Ali Özmen Safa'dan geldi. Londra-Kıbrıs arasında yaşayan ve Property International adlı şirketin Başkanı olan Ali Özmen Safa, daha önce de Kıbrıs Türk Hava Yolları'na (KTHY) teklif vererek dikkatleri üzerine çekmişti. Kendisini bulup konuştuğumuz aynı zamanda Kıbrıs Türk İnşaat ve Emlak Yatırımcıları Birliği Başkanı olan Safa, "Türkiye parlayan bir yıldız. Sadece ben değil Avrupa'daki bir çok işadamı böyle düşünüyor. Star da benim için önemli bir fırsat" dedi. Sadece İngiltere'de 100 milyon sterlin cirosu olan bir şirketin başında olduğunu, KKTC'de de ciddi yatırımları bulunduğunu anlatan Kıbrıs'ın emlak kralı Safa, Türkiye'ye bakışını ve yatırımlarını SABAH'a şöyle özetledi: 

* KIBRIS'IN YÜZDE 25'İNİ BEN YAPTIM Ben bir yatırımcıyım. Değişik alanlarda yatırım yapıyorum. Örneğin son 3 yıldır Kıbrıs'ta büyük yatırımlarım var. Kıbrıs'taki gayrimenkullerin neredeyse yüzde 25'ini biz yaptık. 100 milyon dolarlık bir otel ve 25 milyon dolarlık bir mağaza projemiz var. İnşaatlar devam ediyor. Yine 50-60 milyon dolarlık bir rüzgâr santrali kuruyoruz.

* RIXOS İLE GÖRÜŞTÜM: Türkiye'de şu ana kadar büyük çapta yatırımımız olmadı. Ancak Antalya yani Güney sahillerinde gayrimenkul işi ile uğraşanların yüzde 75'i beni tanır. Fransız Accor ve Rixos Grubu ile yatırım fırsatları için görüşmelerde bulundum.

* STAR'DA YALNIZIM: Ben Türkiye'nin istikbalini çok iyi görüyorum. Mutlaka yatırım yapacağım. Medya da ilgi alanlarımdan biri ve Star gazetesini yatırım potansiyeli olarak görüyorum. Aslında Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen bir ben değilim, bütün Avrupa Türkiye'ye olumlu bakıyor. Star gazetesi halen ihale sürecinde. Bu nedenle olur mu olmaz mı bilmiyorum ama, Kıbrıslı bir Türk olarak mutlaka ciddi yatırımlarla Türkiye'de yer alacağım. Şimdilik Star ihalesinde yalnızım. Ancak uzun yıllar halka açık şirketlerde çalıştığım için ortaklıklara her zaman açık oldum.

* İSTANBUL'A KONUT: Beni Türkiye'de çok iyi tanıyorlar. Neredeyse her ay Türkiye'ye bir kez geliyorum. İstanbul'a gayrimenkul ve otel yapmak üzere bazı büyük şirketlerle görüşmelerim oldu. Henüz sonuçlanmış bir şey yok ama niyetimiz var.

Kaynak: Hacer Gemici
Kaynak: www.sabah.com.tr