BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

KKTC'deki müzakerelere Lopez gölgesi

Lopez KKTC konseri iptaliyle ilgili özür diledi ama tartışma bitmedi. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu sert çıktı

Abone ol

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez’in KKTC’de bir otelin açılışına katılarak vereceği konseri iptal etmesi olayının tamamıyla Rum tarafının hazımsızlığı olduğunu söyledi.

Eroğlu, bugün bir ziyareti sırasında, Jennifer Lopez’in KKTC’de vereceği konseri iptal etmesi konusu ile ilgili olarak konuştu. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, konunun Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’la sürdürmekte olduğu müzakerelerde gündeme gelmediğini belirtti.

Jennifer Lopez’in bir kontrat imzalayıp parasını da peşin aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, bir şarkıcının KKTC’ye gelişini hazmedemeyecek kadar ileri gidilmesinin kabul edilebilecek bir durum olmadığını söyledi.

Rumların bu tutumunun devam ettiği sürece iki halk arasındaki tepkilerin gerilemek yerine artabileceğini kaydeden Eroğlu, Rum tarafını daha anlayışlı ve hazımlı olmaya davet ederek, “Dolayısıyla halkımızda bir şarkıcının bile gelişini engellemek için çeşitli entrikalar çevirenler, yarın bir uzlaşı, anlaşma sağlandığı zaman neler yapar, Kıbrıs Türk halkına yönelik ne düşünceler içerisine girebilir endişesi başlar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, özellikle müzakereler devam ederken böylesi eylemleri hatalı ve son derece yanlış bulduğunu kaydetti. Eroğlu, Rumların bu konuda izlediği tavrın hazımsızlık olduğuna vurgu yaparak, bir şarkıcının parasını alarak istediği yerde konser verebileceğini sözlerine ekledi.