BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.398,45
HABER /  GÜNCEL

KKTC'de bir dönem kapanıyor

KKTC’de cumhurbaşkanı seçilen Mehmet Ali Talat, bugün görevi Cumhurbaşkanı Denktaş’tan devralacak. Talat bugün Cumhuriyet Meclisi’nde ant içecek.

Abone ol

KKTC Yüksek Seçim Kurulu, Talat’ın cumhurbaşkanlığı seçim zaferini resmen ilan etti. Talat oyların yüzde 55.6’sını, UBP lideri Derviş Eroğlu ise 22.7’sini aldı.

KKTC cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mehmet Ali Talat, bugün devir teslim töreni öncesi saat 16.00’da Cumhuriyet Meclisi’nde ant içecek. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı’na giderek görevi Rauf Denktaş’tan devralacak.

Devir teslim törenine Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’de katılıyor. 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın veda konuşmasından sonra 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat teşekkür konuşması yapacak. Devir teslim töreni 18.30’da tamamlanacak. Talat akşam da halka açık bir resepsiyon verecek.

Cumhurbaşkanı Denktaş bugün Talat’ın istifasını kabul etti. Yeni hükümet kuruluncaya kadar Başbakanlığa Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş vekalet edecek.

HAZİRAN’DA ARA SEÇİM

Talat’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından CTP-Birleşik Güçler başkan vekilliğine Genel Sekreter Ferdi Sabit Soyer getirildi. Parti 21 Mayıs’ta da olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı.

Parti meclisinde Talat’ın cumhurbaşkanlığına seçilmesiyle mecliste boşalan bir milletvekilliği için Haziran sonunda ara seçim yapılması için çalışma başlatılması da kararlaştırıldı.

KOALİSYON YENİDEN KURULACAK

Koalisyon ortağı Demokrat Parti meclisi de yeni hükümetin programı ve protokolüne ilişkin son durumu değerlendirdi.

Koalisyon hükümeti, Başbakan Talat’ın istifa etmesiyle daha önce iki parti arasında varılan anlaşma gereği yeniden kurulacak. Ferdi Sabit Soyer başkanlığında kurulması kesinleşen yeni hükümette CTP-BG’nin 7, DP’nin ise 3 bakanlığı olacak.